11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Ολοκληρώθηκε το Open Day 2014: Engineer your Future

    Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα το Open Day 2014: Engineer your Future, η εκδήλωση της EESTEC που έλαβε χώρα στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών με την υποστήριξη της Google. Στο event συμμετείχαν 130 φοιτητές, με αντιπροσωπείες από 35 πόλεις, εκπροσωπώντας πάνω από 20 διαφορετικές χώρες.

    project-ideal-environment-1

    Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να καταγραφούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές και νέοι πτυχιούχοι στην προσπάθειά τους να δραστηριοποιηθούν στο χώρο των startups και να παρουσιαστούν στους αρμόδιους πολιτικούς και θεσμικούς φορείς, ώστε να προκύψουν συγκεκριμένες απαντήσεις και ενδεδειγμένες λύσεις. Παράλληλα, σκοπός της εκδήλωσης ήταν να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων που θα καταγράψει και θα παρουσιάσει συστηματικά και μεθοδικά τα απαιτούμενα βήματα που χρειάζεται να κάνει ο νέος επιχειρηματίας για τη δημιουργία του πρώτου του startup.

    project-ideal-environment-2

    Η εκδήλωση Open Day 2014 εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Idea(l) Environment. Η Google στηρίζει ενεργά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τις εξαιρετικές δράσεις της EESTEC όπως το Android Competition, το Jobs Fair, το Open Day και το Project Ιdea(l) Εnvironment. Όπως δήλωσε ο Διονύσης Κολοκοτσάς, Public Policy Manager της Google: «Η Ελλάδα κατατάσσεται 5η παγκοσμίως στη διαθεσιμότητα μηχανικών και επιστημόνων και 91η στην ανταγωνιστικότητα. Αυτό μπορεί να αλλάξει μόνο αν οι νέοι μας πάρουν επιχειρηματικά ρίσκα και καινοτομήσουν – και αυτό απαιτεί ένα φιλικό περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα αλλά και για τις πιθανές αποτυχίες».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles