15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    OnePlus 9 Hands-On Review: “Ο Βενιαμίν που αποδεικνύεται… Γολιάθ”!

    Μπορεί το OnePlus 9 Pro δικαίως να διεκδικεί τη “μερίδα” του Λέοντος και να συγκεντρώνει όλα τα flash πάνω του, όμως και το core μοντέλο “απλό” σίγουρα έχει πολλά να δώσει! Ποιος είπε άλλωστε ένας “Βενιαμίν δεν μπορεί να μεταμορφωθεί σε… Γολιάθ”; Για πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά τις εκπλήξεις που μας κρύβει το OnePlus 9 στο Hands-On Review που ακολουθεί… 

    Ο κομψός και εξαιρετικά elegant σχεδιασμός είναι το πρώτο πράγμα που αντικρίζει κανείς με το OnePlus 9. Το πλαίσιό του είναι slim αλλά πλαστικό αντί για το μεταλλικό του OP9 Pro, ενώ δεν υπάρχει και η κυρτότητα της οθόνης στις άκρες. Διατηρείται, όμως, η στεγανότητα απέναντι σε νερό και σκόνη με βάση το IP68 πρότυπο. Το βάρος του κινητού αγγίζει τα 192 γραμμάρια και το πάχος του τα 8,7 χιλιοστά. Στη συσκευασία θα βρείτε διαφανή θήκη σιλικόνης, καλώδιο Type-C και ταχυφορτιστή 65W. Η εντυπωσιακή Fluid AMOLED οθόνη 120Hz υποστηρίζει HDR10+ και φωτεινότητα έως 1100 nits, ενώ έχει FullHD ανάλυση (1080×2400 pixels) με 20:9 ratio και καλύπτεται από Gorilla Glass 5. Προφανώς υποστηρίζει και Always-On Display mode… είναι, λοιπόν, αρκετά διαφορετική από την οθόνη του OP9 Pro ώστε να δικαιολογείται και η διαφορά στην τιμή τους.

    Με το πρωτοποριακό 5G η αλήθεια είναι ότι χρειάζεσαι και ένα πανίσχυρο smartphone και στην pro έκδοση του 9αριού της, η OnePlus δεν κάνει συμβιβασμούς, καθώς στα ενδότερα βρίσκεται το Qualcomm Snapdragon 888 SoC προσφέρει γρήγορες ταχύτητες και πρωτοφανή ισχύ. Με 25% ταχύτερη απόδοση CPU και 35% ταχύτερη απόδοση γραφικών, το εν λόγω chipset προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, επιτρέποντας εκτεταμένη χρήση με μία μόνο φόρτιση. Παράλληλα, το OnePlus 9 διαθέτει μνήμη RAM LPDDR5 και χώρο αποθήκευσης UFS 3.1 για να προσφέρει ταχύτερη και πιο ομαλή εμπειρία. Η κορυφαία μνήμη LPDDR5 RAM είναι 1,5x ταχύτερη από την LPDDR4X και προσφέρει ταχύτητες έως 6400Mbps, καθιστώντας το multitasking συνεχές.

    Όσον αφορά την κάμερα βέβαια, εδώ είναι που η OnePlus σε συνεργασία με την Hasselblad δίνουν τα ρέστα τους! Η κύρια κάμερα 48MP του OnePlus 9 διαθέτει έναν αισθητήρα IMX789, σχεδιασμένο από την Sony, με μέγεθος 1 / 1,4″. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετική ικανότητα απεικόνισης, με κορυφαίες τεχνολογίες όπως 2×2 on-chip (OCL), 12-bit RAW, dual native ISO και DOL-HDR. Προσφέρει γρηγορότερες ταχύτητες εστίασης, τετραπλάσιες πληροφορίες χρώματος για μεγαλύτερη ακρίβεια χρώματος, καθαρότερες λήψεις ημέρας και νύχτας και μειωμένη θόλωση κίνησης στα βίντεο.

    Επιπλέον, η ultra-wide κάμερα 50MP του OnePlus 9 χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα Sony IMX766 1 / 1.56″, ο οποίος εξασφαλίζει βελτιωμένη ποιότητα εικόνας και χαμηλότερο θόρυβο. Το πρωτοποριακό Freeform Lens χρησιμοποιεί μια σειρά από μοναδικές καμπύλες για τη διόρθωση του εισερχόμενου φωτός, μειώνοντας την παραμόρφωση στην άκρη των φωτογραφιών στο 1% περίπου. Η κύρια διαφορά με το OP9 Pro είναι η απουσία τηλεφακού, ενώ στη θέση του παραμένει το depth sensor των 2MP, όπως και το Hasselblad Color Calibration και το omnidirectional PDAF της κύριας κάμερας, η οποίο μπορεί να κάνει λήψη 8K video στα 30 FPS, 4K στα 60 FPS και 1080p στα 240 FPS, ενώ έχει gyro-EIS. Όσο για τη selfie κάμερα, έχει αισθητήρα 16MP με f/2.4 διάφραγμα φακού, Auto-HDR, Gyro-EIS και κάνει λήψη 1080p video στα 30 FPS.

    Από πλευράς συνδεσιμότητας έχουμε Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2 (AptX HD, A2DP, LE), NFC και USB Type-C 3.1 με OTG, αλλά όχι FM Radio. Και σε αυτό το μοντέλο ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι οπτικός και βρίσκεται μέσα στην οθόνη.

    Ολοκληρώνοντας, η OnePlus έχει κάνει σημαντική δουλειά και στην φόρτιση της Pro ναυαρχίδας της, καθώς το Warp Charge 65T παρέχει ισχύ μιας ημέρας σε μόλις 15 λεπτά – και μπορεί να φορτίσει από το 1-100% σε μόλις 29 λεπτά. Το OnePlus 9 επιτυγχάνει αυτές τις ταχύτητες χρησιμοποιώντας μια προσαρμοσμένη μπαταρία 4.500 mAh με βελτιωμένη σχεδίαση δύο κυψελών για τη μείωση της εσωτερικής αντίστασης και της θέρμανσης κατά τη φόρτιση. Επιπλέον, υποστηρίζει 15W ασύρματη φόρτιση, σαφώς πιο αργή από του OP9 Pro αλλά αρκετά γρήγορη για τα δεδομένα της κατηγορίας, αλλά και USB power delivery για αντίστροφη φόρτιση.

    Το OnePlus 9 θα είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά από 9 Απριλίου 2021 σε δύο εκδόσεις, μια 8/128GB Arctic Sky στα €829 και μια 12/256GB Winter Mist στα €889.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles