13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    ‘Όσο κρατά ο πόλεμος’: Virtual πρεμιέρα στις 22/4 για την ταινία του βραβευμένου σκηνοθέτη Αμενάμπαρ

    Τι και εάν δεν μπορούμε ακόμη να επισκεφτούμε τις αίθουσες των σινεμά; Η αγάπη για τον κινηματογράφο υπερέχει. Η  StraDa Films το γνωρίζει αυτό και …ανοίγει τις κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες στο σπίτι μας με online πρεμιέρες ταινιών Α΄προβολής. Έτσι, στις 22 Απριλίου 2021 θα παρακολουθήσουμε την πρεμιέρα του πολυβραβευμένου αριστουργήματος του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ (OI ΑΛΛΟΙ, Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ, ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ) ‘Όσο κρατά ο πόλεμος‘ μέσω viva.gr.

    Θα παρακολουθήσουμε την ταινία με μεγάλη ευκολία, καθώς υπάρχει η δυνατότητα ν΄αγοράσουμε virtual εισιτήρια. Ένας νέος τρόπος να  πηγαίνεις κινηματογράφο, προσαρμοσμένος στα δεδομένα της εποχής.

    Η επιστροφή του βραβευμένου με Όσκαρ, Αλεχάντρο Αμενάμπαρ

    O Αλεχάντρο Αμενάμπαρ επιστρέφει πίσω στη σκηνοθεσία στη γλώσσα του για πρώτη φορά μετά το αριστουργηματικό Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ.  Η ταινία ‘Όσο κρατά ο πόλεμος‘ (αγγλικός τίτλος= ‘WHILE AT WAR’) είναι ένα δυνατό, πλούσιο σε συναισθήματα δράμα τοποθετημένο χρονικά στα 1936, την απαρχή του Ισπανικού Εμφυλίου. Είναι μια ιστορία για το παρελθόν που φαίνεται πιο επίκαιρη από ποτέ στη σύγχρονη εποχή.

    Η ταινία Α΄Προβολής έγραψε τη δική της ιστορία αποσπώντας 17 συνολικά υποψηφιότητες στα Ισπανικά Oscar, τα Βραβεία Goya. Με πλούσια φεστιβαλική πορεία και διθυραμβικές κριτικές, η ταινία του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ  πραγματοποίησε την πανελλήνια πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.  Η StraDa Films μέσω viva.gr ανοίγει τα κλειστά σινεμά στο σπίτι μας δίνοντας τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε μια πολυβραβευμένη ταινία Α΄προβολής, χωρίς συνδρομή, αγοράζοντας το δικό μας ψηφιακό εισιτήριο (virtual e-ticket).

    Δίνεται από τώρα δυνατότητα για κράτηση και προαγορά εισιτηρίου μέσω viva.gr πριν την online πρεμιέρα της ταινίας στις 22 Απριλίου 2021.

    Όσο κρατά ο πόλεμος

    Λίγα λόγια για την πολυαναμενόμενη ταινία ‘Όσο κρατά ο πόλεμος’

     Ισπανία. Καλοκαίρι 1936. Ο φημισμένος συγγραφέας Miguel de Unamuno αποφασίζει να στηρίξει δημόσια την στρατιωτική επέμβαση που υπόσχεται να φέρει τάξη στη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Αυτόματα παύεται από την θέση του ως Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σαλαμάνκα με παρέμβαση της αριστερής κυβέρνησης της χώρας.

    Στο μεταξύ, ο Στρατηγός Franco συγκεντρώνει τις δυνάμεις του ξεκινώντας τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις από τον Νότο, ευελπιστώντας να κατακτήσει την εξουσία. Οι συγκρούσεις γίνονται αιματηρές και καθώς ο Unamuno βλέπει συναδέλφους του να φυλακίζονται, αρχίζει να αμφισβητεί την ορθότητα της απόφασής του να ταχθεί υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης.

    Όταν ο Franco μεταφέρει το αρχηγείο του στη Σαλαμάνκα ως Γενικός Διοικητής, ο Unamuno αποφασίζει να τον επισκεφτεί στο παλάτι του και να ζητήσει επιείκεια.

    Βραβεία – Επίσημες Συμμετοχές σε Φεστιβάλ

    Με 17 υποψηφιότητες στα Βραβεία Goya και 5 συνολικά Βραβεία, η ταινία αποτελεί ένα αριστουργηματικό έπος που χαρτογραφεί τον ισπανικό εμφύλιο με συγκλονιστικές ερμηνείες και πιστή ανασύσταση εποχής. Η ταινία πραγματοποίησε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, ενώ προβλήθηκε σε σειρά διεθνών φεστιβάλ κινηματογράφου, όπως αυτά του Μαιάμι, της Θεσσαλονίκης, της Χάιφα.  Παράλληλα έχει κερδίσει σπουδαία βραβεία σε Ευρώπη και Αμερική.

    Δείτε το επίσημο τρέιλερ της ταινίας

    Διαβάστε ακόμη: Promising Young Woman: Η υποψήφια για Όσκαρ ταινία-γροθιά στην κουλτούρα του βιασμού

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles