15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Αυτά είναι! Το Πανεπιστήμιο Αθηνών οργανώνει δωρεάν, Online μαθήματα για όλους

    Η εποχή που οι ακαδημαϊκές σπουδές πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε κλειστές αίθουσες έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Αντιθέτως, υπάρχει μία ολόκληρη σχολή πανεπιστημιακών ιδρυμάτων σε όλο τον κόσμο που συνειδητοποιούν ότι η εποχή του internet είναι εδώ και αποτελεί την τέλεια ευκαιρία ώστε στη γνώση, να έχουν πρόσβαση όλοι.

    Ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών μεγάλων ιδρυμάτων του εξωτερικού (ΜΙΤ, Stanford, Harvard κ.α.), διαβάζουμε στο Βήμα πως το Πανεπιστήμιο Αθηνών, από τον Οκτώβριο του 2013, θα ξεκινήσει την πραγματοποίηση online μαθημάτων για φοιτητές αλλά και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να τα παρακολουθήσει.

    Σημειώστε πως ΔΕΝ πρόκειται για κάποια σειρά μαθημάτων που θα σας οδηγήσουν σε κάποιο πτυχίο. Όμως. Θα είναι αντίστοιχα των μαθημάτων και των προγραμμάτων σπουδών του Πανεπιστημίου και θα είναι αυτοτελή, προσβάσιμα μέσα από την πλατφόρμα Open eClass. Στην πλατφόρμα αυτή, το Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 2003 αναρτά ανοιχτά και «κλειστά» μαθήματα για τους χρήστες και επισκέπτες.

    «Η κουλτούρα της ανοικτής και ελεύθερης πρόσβασης στη γνώση υπάρχει ήδη έντονα ανεπτυγμένη στην ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα και εκφράζεται με ποικίλους τρόπους. Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, από πολύ νωρίς, δημιουργήθηκε μια πολυπληθής κοινότητα μελών ΔΕΠ η οποία χρησιμοποίησε τις δυνατότητες του Διαδικτύου προκειμένου να προσφέρει ελεύθερα σημαντικό όγκο του εκπαιδευτικού αλλά και ερευνητικού έργου της, αρχικά μέσω απλών ιστοσελίδων και στη συνέχεια, από το 2003, με οργανωμένο τρόπο μέσω της πλατφόρμας η-Τάξη – Open eClass »

    Βάλτε λοιπόν στα Bookmarks σας την σελίδα του ιστοτόπου για τα Online μαθήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών από τον ερχόμενο Οκτώβριο. Θα φτάσουν τα 800 τον αριθμό και αυτό μόνο ως «καλή αρχή» μπορεί να χαρακτηριστεί.

    Πηγές: To Βήμα, Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles