18.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Πανικός στον αέρα! Καναδικό αεροπλάνο πραγματοποιεί επικίνδυνους ελιγμούς για να αποφύγει τη σύγκρουση με drone!

    Η κατάσταση με τα drones που πετούν ανεξέλεγκτα σίγουρα εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των πτήσεων, καθώς δεν είναι πλέον λίγα τα περιστατικά όπου αεροπλάνα γλιτώνουν στο παρά πέντε τη σύγκρουση με κάποιο drone. Πάρα τις συστάσεις και τους νόμους που έχει κάνει η εκάστοτε υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, υπάρχουν δυστυχώς κι εκείνοι που δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των υπευθύνων, θέτοντας σε πολλές περιπτώσεις σε κίνδυνο τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων.

    drone-and-airplane-danger-2

    Ένα ακόμη περιστατικό ήρθε να προστεθεί στη μεγάλη λίστα των παρολίγο ατυχημάτων όταν αεροπλάνο της καναδικής εταιρείας Porter Airlines αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει επικίνδυνους ελιγμούς για να αποφύγει τη σύγκρουση με κάποιο drone που παρεμβλήθηκε στην πορεία του. Οι πιλότοι είδαν κυριολεκτικά τον χάρο με τα ματιά τους, την ώρα που είχαν ξεκινήσει τη διαδικασία προσέγγισης του αεροδρομίου Billy Bishop και η απότομη μανούβρα που πραγματοποίησαν για να αποφύγουν το drone που είδαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό δύο μελών του πληρώματος. Όπως έγινε γνωστό, οι αρμόδιες αρχές του Καναδά ερευνούν τις συνθήκες που προκάλεσαν το συγκεκριμένο ατύχημα και σίγουρα το πόρισμα τους θα μας διαφωτίσει καλύτερα. Σε πολλές περιπτώσεις οι No-Fly zones για τα drones δεν στέκονται αρκετές, για αυτό και αρκετές υπηρεσίες εξετάζουν νέα μέτρα που μπορούν να εξασφαλίσουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στις αεροπορικές πτήσεις.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles