20.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Παρά λίγο σοβαρό ατύχημα με το αεροπλάνο του Harrison Ford. Πέρασε ξυστά πάνω από επιβατικό με 110 επιβάτες!

    Ο ηθοποιός Harrison Ford ενεπλάκη σε ένα -δυνητικά σοβαρό- περιστατικό τη Δευτέρα στην Καλιφόρνια με το ιδιωτικό του αεροπλάνο ένα μονοκινητήριο Husky, όπως μεταδίδει με πληροφορίες του το NBC News.

    Harrison-Ford

    Ο Ford είναι ένας έμπειρος πιλότος που μάλιστα διαθέτει συλλογή με αεροπλάνα αντίκες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είχε λάβει εντολή να προσγειωθεί στο διάδρομο 20-L του αεροδρομίου John Wayne στο Orange County της Καλιφόρνια αλλά λόγω λάθος υπολογισμών το αεροπλάνο πέρασε “ξυστά” πάνω από ένα 737 της American Airlines που μετέφερε 110 επιβάτες και πλήρωμα έξι ατόμων.

    Ο 74χρονος ηθοποιός ακούγεται στις ηχογραφήσεις του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας λέγοντας “Έπρεπε αυτό το αεροπλάνο να είναι κάτω από μένα;”

    Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στη συνέχεια ενημέρωσαν τον Ford ότι είχε προσγειωθεί σε τροχόδρομο (taxiway) και όχι σε διάδρομο – κάτι που συνιστά παραβίαση των κανόνων ασφαλείας της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας (FAA).

    Το περιστατικό έχει προκαλέσει έρευνα της FAA, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει από μια απλή προειδοποιητική επιστολή έως αναστολή της άδειας πιλότου του Ford.

    Να σημειώσουμε ότι ο Ford έχει εμπλακεί σε ατύχημα με το αεροπλάνο του παλαιότερα. Το 2015 τραυματίστηκε όταν το μονοκινητήριο αεροπλάνο του οποίου ήταν κυβερνήτης συνετρίβη σε γήπεδο γκολφ στο Λος Άντζελες, αμέσως μετά την απογείωσή του από το τοπικό αεροδρόμιο της Santa Monica.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles