18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της LeEco, Jia Yueting

    Πριν μερικές ημέρες, ο Jia Yueting, ιδρυτής της LeEco (Leshi Internet Information & Technology Corp) υπέβαλε την παραίτησή του από πρόεδρος της εταιρείας. Είχε προηγηθεί λίγες ώρες πριν, δημόσια έκκλησή του προς όλες τις πλευρές για υπομονή, μετά τις δύσκολες στιγμές που περνάει η εταιρεία λόγω κρίσης ρευστότητας.

    Jia Yueting

    Ο Yueting, σε πρόσφατες δηλώσεις του στα social media, είχε υποσχεθεί να αποπληρώσει τα χρέη και επιβεβαίωσε τη δέσμευση της LeEco για ηλεκτρικό αυτοκίνητο. “Παρακαλώ, δώστε στη LeEco λίγο χρόνο, παρακαλώ δώστε στο αυτοκίνητο της LeEco λίγο χρόνο” είχε σημειώσει χαρακτηριστικά. “Θα πληρώσουμε τους πιστωτές, τους προμηθευτές και οποιαδήποτε άλλα χρέη.”

    Ο όμιλός της LeEco δραστηριοποιείται στην κατασκευή smartphones, τηλεοράσεων αλλά πλέον και αυτοκινήτων μέσω της επένδυσης στη Faraday Future. Το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με τους αναλυτές να σημειώνουν ότι προέρχονται από τις προσπάθειές του να εισέλθει στην αυτοκινητοβιομηχανία.

    Η παραίτηση της Jia Yueting είναι η τελευταία εξέλιξη σε μια εβδομάδα αναταραχής, όπου οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας θέλουν να αποσύρουν επενδύσεις μετά από αίτηση δικαστηρίου της Σαγκάης, λόγω αιτήματος της China Merchant Bank Co Ltd, να δεσμεύσει περιουσιακά στοιχεία ύψους 182 εκατομμυρίων δολαρίων λόγω καθυστερημένων πληρωμών τόκων.

    Τη θέση του προέδρου αναλαμβάνει τώρα ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Liang Jun,

    Από τη Faraday Future σημειώνουν ότι η παραίτηση του Jia Yueting δε θα έχει καμία επίπτωση στους δικούς της στόχους στον τομέα των αυτοκινήτων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles