16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Οι πωλήσεις υπολογιστών πέφτουν κατά 14% και… φταίνε τα Windows 8

    13,9% είναι η πτώση στις πωλήσεις υπολογιστών παγκοσμίως, κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με έκθεση της IDC, πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο. Εδώ και καιρό οι πωλήσεις υπολογιστών παρουσιάζουν πτώση, αλλά αυτό το τρίμηνο, έχει πρωτιές. Είναι η μεγαλύτερη πτώση σε τρίμηνο που έχει παρατηρηθεί και ξεπερνά κατά πολύ την εκτίμηση πτώσης που μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα υπολογιζόταν μόλις στο 7,7%.

    Untitled

    Ποιος φταίει; Είναι πολλοί οι παράγοντες που συμβάλλουν στη μείωση των πωλήσεων, όπως η ανάγκη όλο και περισσότερων ανθρώπων να είναι περισσότερο «κινητοί», με τα tablet να αντικαθιστούν όλο και περισσότερο τους υπολογιστές, τουλάχιστον στην περίπτωση των ανθρώπων που το μόνο που έκαναν στους υπολογιστές, ήταν να σερφάρουν ή να απολαμβάνουν περιεχόμενο.

    Φταίνε, όμως και οι μεγάλες αλλαγές που παρουσιάστηκαν στο πιο δημοφιλές λειτουργικό, τα Windows, με το λανσάρισμα των Windows 8. Σύμφωνα με την IDC, αλλά και τον αναλυτή του CNET, Bob O’Donnell, «ενώ κάποιοι καταναλωτές εκτιμούν τα νέα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες αφής των Windows 8, οι δραστικές αλλαγές και η απομάκρυνση του περίφημου Start Button, τρόμαξαν τους περισσότερους χρήστες που σκεφτόταν να αγοράσουν νέο υπολογιστή».

    Ευσταθεί αυτό; Με μία δόση υπερβολής που καλλιέργησαν και κάποια media, (πιστεύουμε), ναι. Όσο έχουμε ασχοληθεί με τα Windows 8, σας έχουμε πει τη γνώμη μας. Δεν θεωρούμε πως οι αλλαγές είναι τόσο δραστικές και στο κάτω κάτω, αν κάποιος δεν θέλει να μπει στη διαδικασία χρήσης των εφαρμογών, η desktop εκδοχή των Windows 8 είναι σχεδόν όπως τα Windows 7. Αλλά οι άνθρωποι δεν είναι και τόσο εύκολα δεκτικοί στις αλλαγές, έτσι δεν είναι; Κι όσοι εκφράζουμε την άποψή μας δημόσια, διαμορφώνουμε κλίμα, έτσι δεν είναι;

    Με την πτώση των πωλήσεων των παραδοσιακών υπολογιστών να συνεχίζει όλο αυτό τον καιρό, δεν είναι λίγοι αυτοί που χρεώνουν στη Microsoft τον «αφανισμό» τους. Εσείς συμφωνείτε;

    Related Articles

    8 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles