16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Περικοπές στις υπηρεσίες streaming λόγω… ακρίβειας

    Το τελευταίο διάστημα οι υπηρεσίες streaming αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς. Το Netflix αποτέλεσε για σχεδόν δέκα χρόνια τον μεγάλο “βασιλιά”, πλέον όμως ο ανταγωνισμός έχει γιγαντωθεί και νέοι μεγάλοι παίκτες έχουν μπει στο παιχνίδι. Τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών δείχνουν τη μάχη που εξελίσσεται, προκειμένου το κοινό να προχωρήσει στην πραγματοποίηση της πολυπόθητης συνδρομής. Τι συμβαίνει όμως στην πράξη, δεδομένου του κύματος ακρίβειας που έχει πλήξει την Ευρώπη με αφορμή την ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο στην Ουκρανία;

    Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας “The Guardian”, περίπου ένα εκατομμύριο νοικοκυριά στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ακυρώσει όλες τις συνδρομές τους σε υπηρεσίες streaming από τον Ιανουάριο μέχρι το Σεπτέμβριο. Περισσότερα από 16 εκατομμύρια νοικοκυριά στο Ηνωμένο Βασίλειο πληρώνουν για τουλάχιστον μία συνδρομητική υπηρεσία video on demand, αρκετοί όμως φαίνεται ότι προχωρούν σε… περικοπές για να εξοικονομήσουν χρήματα, όπως αναφέρει η Kantar Worldpanel.

    Φέτος, οι δύο σειρές που ανέμενε το κοινό ήταν το prequel του Game Of Thrones, House Of The Dragon, και το The Lord Of The Rings: The Rings Of Power. Παρά τα ποσοστά τηλεθέασης ρεκόρ για το HBO και την Amazon, οι σειρές δεν απέτρεψαν την περαιτέρω μείωση των συνδρομών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συγκεκριμένα το τρίτο τρίμηνο του 2022, 234.000 νοικοκυριά στο Ηνωμένο Βασίλειο ακύρωσαν τις συνδρομές τους.

    Παρόλα αυτά, το Netflix φαίνεται να κερδίζει λίγο από το χαμένο “έδαφος”, αφού αποκάλυψε ότι πρόσθεσε 2,41 εκατομμύρια συνδρομητές στην υπηρεσία του για το τρίτο τρίμηνο του 2022, μιας και το πρώτο τρίμηνο του έτους έχασε περίπου 200.000 συνδρομητές, αλλά και 970.000 το δεύτερο τρίμηνο.

    Η γνωστή υπηρεσία ανέφερε ότι για την αύξηση αυτή έπαιξε σημαντικό ρόλο το Monster: The Jeffrey Dahmer Story, το οποίο σημείωσε 824 εκατομμύρια ώρες σε θέαση, καθώς και η 4η σεζόν του Stranger Things, που ξεπέρασε τις 1,3 δισεκατομμύρια ώρες.

    Διαβάστε επίσης:

    Netflix: Ο τσάμπας… πέθανε! Το 2023 ξεκινάει η χρέωση για τους έξτρα λογαριασμούς! (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles