20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Pink Floyd: Ηχογράφησαν νέο τραγούδι μετά από δεκαετίες για να υποστηρίξουν την Ουκρανία

    Έχουν περάσει σχεδόν 30 χρόνια από την τελευταία φορά που το τεράστιο συγκρότημα Pink Floyd κυκλοφόρησε νέο τραγούδι. Όμως ο πόλεμος στην Ουκρανία έκανε τα μέλη να επιστρέψουν στο studio προκειμένου να συγκεντρώσουν ανθρωπιστική βοήθεια για τα θύματα που βιώνουν δύσκολες στιγμές.

    Αναλυτικά, το νέο τραγούδι έχει τον τίτλο «Hey Hey, Rise Up» και περιλαμβάνει ένα απόσπασμα ερμηνείας του τραγουδιστή Άντρι Κλίβνιουκ του ουκρανικού συγκροτήματος Boombox. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα έσοδα από τις πωλήσεις του τραγουδιού θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στην Ουκρανία. Οι Pink Floyd ηχογράφησαν το «Hey, Hey, Rise Up» στις 30 Μαρτίου. Αναφερόμενος στο νέο τραγούδι ο Ντέιβιντ Γκίλμορ είπε: «Ελπίζω ότι θα λάβει ευρεία υποστήριξη και δημοσιότητα. Θέλουμε να συγκεντρώσουμε πόρους για ανθρωπιστικούς οργανισμούς και να ενισχύσουμε το ηθικό. Θέλουμε να εκφράσουμε την υποστήριξή μας στην Ουκρανία και με αυτόν τον τρόπο να δείξουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου πιστεύει ότι είναι εντελώς λάθος για μια υπερδύναμη να εισβάλει στην ανεξάρτητη δημοκρατική χώρα που έχει γίνει η Ουκρανία».

    Παράλληλα, πρόσθεσε: «Εμείς, όπως τόσοι πολλοί, νιώθουμε την οργή και την απογοήτευση αυτής της άθλιας πράξης, μια ανεξάρτητη, ειρηνική, δημοκρατική χώρα να δέχεται εισβολή και να δολοφονείται ο λαός της από μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του κόσμου».

    Διαβάστε επίσης:

    Ρεκόρ στην προπώληση εισιτηρίων για το Doctor Strange 2 – Εκτόπισε το Batman από την πρώτη θέση (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles