11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Πίσω από τα… σίδερα ο hacker που έκλεψε τραγούδια του Ed Sheeran

    Ο Adrian Kwiatkowski, ο hacker από το Ipswich της Αγγλίας που έκλεψε δύο ακυκλοφόρητα τραγούδια του Ed Sheeran, καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση, σύμφωνα με το BBC. O Kwiatkowski πούλησε τα τραγούδια του δημοφιλούς καλλιτέχνη, μαζί με 12 ακόμη κομμάτια του Αμερικανού rapper Lil Uzi Vert για κρυπτονομίσματα αξίας 31.000 λιρών στο dark web. Οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρουν ότι ο hacker κατάφερε να αποκτήσει τα τραγούδια, παραβιάζοντας λογαριασμούς με βάση στο cloud. Δεν έγιναν γνωστές οι υπηρεσίες, όμως είναι σίγουρο ότι πολλοί ακόμη καλλιτέχνες έπεσαν θύματα, αφού οι Αρχές εντόπισαν 1.263 ακυκλοφόρητα τραγούδια στην κατοχή του.

    Όλα ξεκίνησαν το 2019, όταν οι αμερικανικές Αρχές διεξήγαν έρευνα μετά από καταγγελίες μουσικών. Κάποιος, χρησιμοποιώντας το όνομα Spirdark, είχε χακάρει τους λογαριασμούς τους και είχε πουλήσει online το περιεχόμενό τους. Οι ερευνητές κατάφεραν να συνδέσουν τον Kwiatkowski με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Spirdark και το λογαριασμό κρυπτονομισμάτων που εμπλεκόταν στην υπόθεση. Όταν τελικά συνελήφθη, η Αστυνομία του Λονδίνου ανακάλυψε χιλιάδες τραγούδια από 89 διαφορετικούς καλλιτέχνες.

    Διαβάστε επίσης:

    WHAT’S UP: Νέα πακέτα με απεριόριστα data από €2 (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles