21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Πίσω στο… θρόνο ο Elon Musk! Ξανά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

    Ο Elon Musk κατάφερε να ανακτήσει τον τίτλο του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αφήνοντας για μια ακόμα φορά στη δεύτερη θέση το “βασιλιά” της Louis Vuitton Bernard Arnault. H περιουσία του εκκεντρικού επιχειρηματία έχει αυξηθεί κατά 55,3 δισ. δολάρια από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα και ανέρχεται στα 192 δισ. δολάρια, μετά την αύξηση της αξίας της Tesla. Στην 3η και 4η θέση βρίσκουμε το Jeff Bezos και τον Bill Gates.

    Ο 74χρονος Arnault είχε ξεπεράσει τον Elon Musk στη λίστα με τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο τον περασμένο Δεκέμβριο. Oι μετοχές της LMVH αυξήθηκαν, όταν ανέκαμψε η ζήτηση για είδη πολυτελείας. Ταυτόχρονα, οι μετοχές της Tesla – της εταιρείας από την οποία ο Musk αντλεί το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του – υποχώρησαν απότομα, εξαιτίας των ανησυχιών για την εξαγορά του Twitter. Ωστόσο, οι μετοχές της Tesla έχουν ανακάμψει κατά σχεδόν 92% από την αρχή του έτους, καθώς η ανασφάλεια των επενδυτών έχει υποχωρήσει και ο Musk ανακοίνωσε την αντικαταστάτριά του στο “τιμόνι” του Twitter. Παράλληλα, η αυτοκινητοβιομηχανία του επωφελείται από την αύξηση του ενδιαφέροντος για την τεχνητή νοημοσύνη.

    Αντίθετα, η LMVH, η οποία κατέχει brands όπως οι Louis Vuitton και Christian Dior, ακολούθησε αντίθετη πορεία. Αφού έφτασε σε υψηλό ρεκόρ τον Απρίλιο, οι μετοχές της έχουν υποχωρήσει απότομα κατά 16% από την αρχή του έτους.

    Διαβάστε επίσης:

    ΑΙ: Για τους κινδύνους αφανισμού της ανθρωπότητας προειδοποιούν ξανά οι tech leaders (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles