18.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Πώς μπορείτε να είστε πιο ασφαλείς στο Διαδίκτυο; Η Kaspersky Lab γιορτάζει την «Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου»

    Στις 05 Φεβρουαρίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου και φέτος το κεντρικό θέμα είναι «Μαζί για ένα ασφαλέστερο Διαδίκτυο». Μία ανοιχτή πρόσκληση προς όλους να λάβουν ενεργό δράση, με σκοπό να ενωθούμε και να αποτελέσουμε όλοι μας -ειδικά οι νεότεροι χρήστες- καταλυτικό παράγοντα στο καλύτερο διαδίκτυο του αύριο.

    Στην Kaspersky Lab υποστηρίζουν ακράδαντα το μήνυμα αυτό, με βασική επιθυμία και στόχο η κάθε ημέρα του νέου έτους να είναι «Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου». Πιστεύουν ότι η συνεργασία και η ομαδικότητα είναι τα καλύτερα εργαλεία που έχουμε για τη διατήρηση του Διαδικτύου ως ένα περιβάλλον ασφαλές και ανοικτό για όλους.

    Το Ίντερνετ είναι για πολλούς κάτι σαν τη μητρική τους γλώσσα. Για κάποιους άλλους, όμως, είναι ένα ακόμα απαραίτητο «κακό» της σύγχρονης κοινωνίας. Όποια και αν είναι η οπτική σας, υπάρχουν μαθήματα που όλοι οι χρήστες του Διαδικτύου πρέπει να γνωρίζουν. Ενώ οι νεότερες γενιές θεωρούν την τεχνολογία μέρος της φύσης τους και τρόπο ζωής, κάποιες φορές υπολείπονται της εμπειρίας για το πώς οι σημερινές online δραστηριότητές τους ενδέχεται να επηρεάσουν τη μετέπειτα ζωή τους. Ομοίως, ενώ οι παλαιότερες γενιές μπορεί να είναι πιο προσεκτικές σχετικά με την τεχνολογία και τον διαμοιρασμό δεδομένων, ενδέχεται να είναι πιο επιρρεπείς σε scams και στον πολλαπλασιασμό ψευδών ειδήσεων, επειδή δεν κατανοούν πώς οι hackers χρησιμοποιούν αυτές τις τεχνολογικές απάτες.

    Comic 2 G - Greek

    Όποιοι και να είστε, όποια και αν είναι η επαφή σας με την τεχνολογία, την «Ημέρα Αφαλούς Διαδικτύου» σας ενθαρρύνουμε να αναλογιστείτε ακόμα περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε την τεχνολογία, αλλά και το πώς μπορείτε να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα για να κάνετε τη χρήση σας ασφαλέστερη, δυσκολεύοντας τη δουλειά των «κακών».

    Εάν πασχίζετε να σκεφτείτε πώς μπορείτε να είστε πιο ασφαλείς στο διαδίκτυο, ακολουθούν μερικές ιδέες από τους ειδικούς της Kaspersky Lab:

    • Δημιουργήστε πολύπλοκους κωδικούς, μοναδικούς και ευκολομνημόνευτους – υπάρχουν αρκετοί ασφαλείς τρόποι να για να διαφυλάξετε τους δύσκολους, μοναδικούς κωδικούς σας αν ανησυχείτε ότι θα τους ξεχάσετε.
    • Μην κλικάρετε σε links που λαμβάνετε από άγνωστους αποστολείς. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο αποφυγής παγίδων σύνδεσης εδώ.
    • Σκεφτείτε πολύ καλά πριν ποστάρετε – ό,τι μοιράζεστε online θα μείνει εκεί για πάντα.
    • Ελέγξτε τις προεπιλεγμένες λειτουργίες των συνδεδεμένων συσκευών σας. Πρέπει όντως να έχει πρόσβαση στην τοποθεσία σας; Χρειάζεται να μοιραστείτε τις επαφές σας; Αν όχι, απενεργοποιήστε το και κρατήστε τα δεδομένα σας ιδιωτικά.
    • Κρατείστε τις συσκευές σας ενημερωμένες, ώστε να διασφαλίσετε ότι οποιοδήποτε κενό ασφαλείας θα επιδιορθωθεί.

    Ο Eugene Kaspersky υποστηρίζει ακράδαντα εδώ και δεκαετίες τη συνεργασία για ένα καλύτερο διαδίκτυο. Ως εκ τούτου, είναι ευτυχής που η φετινή Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου επικεντρώνεται στα οφέλη της συνεργασίας, σε μια εποχή που τα σκάνδαλα εταιρικής ιδιωτικότητας, οι παγκόσμιες επιδημίες ransomware, οι επιθέσεις σε κρατικούς φορείς και ο ολοένα αυξανόμενος «κόσμος» των κυβερνοεγκληματιών μετατρέπουν το διαδίκτυο σε ένα αρκετά επικίνδυνο περιβάλλον.

    «Για να είμαστε ψηφιακά ασφαλείς πρέπει να επιλέξουμε: είτε τον κατακερματισμό και την απομόνωση, είτε το πιο γενναίο και απαιτητικό καθήκον, αυτό της αυξημένης συνεργασίας και της κοινής Πληροφόρησης. Χρειαζόμαστε μία ισχυρή και ενωμένη κοινότητα ενάντια στις κυβερνοαπειλές, η οποία θα είναι υπεράνω συνόρων. Ένα ανοιχτό πεδίο που προωθεί μια ζωντανή, ανταγωνιστική βιομηχανία στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και οδηγεί σε καλύτερες τεχνολογίες για ισχυρότερη προστασία προς όλους», σχολίασε ο Eugene Kaspersky, CEO της Kaspersky Lab.

    Και συνέχισε: «Είναι γεγονός ότι o online κόσμος έχει γίνει πολύ σκοτεινός, μυστηριώδης και αδιαφανής, αλλά έχουμε τη δύναμη “να ανάψουμε τα φώτα”, να γίνουμε πιο διαφανείς και να δώσουμε στους ανθρώπους την απόδειξη ότι μπορούν να εμπιστευτούν τη βιομηχανία μας. Η Kaspersky Lab βρίσκεται ήδη στον δρόμο αυτό, καθώς μέσω της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Διαφάνειας, έχουμε καταστήσει τον κώδικά μας διαθέσιμο για ανεξάρτητο έλεγχο, προσαρμόζοντας τον τρόπο δημιουργίας προϊόντων, ενημερώσεων λογισμικού και κανόνων ανίχνευσης απειλών και τροποποιώντας τον τρόπο και τον τόπο επεξεργασίας δεδομένων των χρηστών μας από όλον τον κόσμο. Μαζί με άλλους συναδέλφους του κυβερνοχώρου, θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για ανοιχτή συνεργασία και ανοιχτές πόρτες».

    Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες blogpost του Eugene Kaspersky.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles