24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Πότε επιτέλους θα «κλείσουν» οι παραπλανητικές σελίδες στο Facebook;

    Κάτι που παρατηρούμε εδώ και πολύ καιρό και μας θυμώνει ιδιαιτέρως, είναι κάποιες σελίδες που δημιουργήθηκαν στο Facebook με κάποιο αρχικο σκοπό, όπως η ενημέρωση για κάποια συγκεκριμένα γεγονότα που συνέβαιναν, ή θέματα που απασχόλησαν τα κοινωνικά δίκτυα, μάζεψαν πάρα πολύ κόσμο που ήθελε να ενημερωθεί και να ποστάρει τότε την δική του οπτική και έχουν καταλήξει να δημοσιεύουν εντελώς άσχετα links για διάφορα blogs ποικίλου περιεχομένου.

    Εδώ και καιρό το παρατηρούμε και έχουμε αναπτύξει ιδιαιτέρως έντονα αισθήματα. Γιατί, ναι μεν καταλαβαίνουμε τον «πόνο» κάθε ιδιοκτήτη blog και της παρέας του να το προωθήσει γιατί θεωρεί ότι κάνει καλή δουλειά (δεν το αμφισβητούμε αυτό), αλλά το να το διαφημίζεις σε μία ήδη έτοιμη βάση από «Likes» που πήρες για άλλο λόγο και να μην έχεις την ευθύτητα, ή να αλλάξεις το όνομα και τον σκοπό της σελίδας, ή να φτιάξεις μία εκ νέου, το θεωρούμε αήθες.

    Δείτε τα παρακάτω παραδείγματα:

    Κάτι αντίστοιχο, έχουμε παρατηρήσει και στην περίπτωση σελίδων που είχαν δημιουργηθεί με αφορμή τον θάνατο κάποιου καλλιτέχνη, όχι μόνο στο «Ελληνικό» Facebook, αλλά και σε άλλες γλώσσες.

    Τι λέει, όμως, το Facebook γι αυτό; Στις «οδηγίες» για τους διαχειριστές, αναφέρει πως το όνομα της σελίδας πρέπει να αντιπορσωπεύει το περιεχόμενό της. Και συνεχίζει πως υπάρχει περίπτωση να ζητηθεί από τους administrators να αλλάξουν το όνομα και την διεύθυνση της σελίδας, αν αυτή δεν ακολουθεί αυτό τον κανόνα.

    Πιστεύουμε ακράδαντα πως δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε εμείς ή και ο οποιοσδήποτε χρήστης report της κάθε τέτοιας παραπλανητικής σελίδας στο facebook, ούτε θα συμβουλεύαμε τον κάθε χρήστη να το κάνει. Πιστεύουμε πως ο κάθε διαχειριστής που έχει ευθύνη της σελίδας και του περιεχομένου του, έχει την ακεραιότητα να αλλάξει το όνομα και επιτέλους οι σελίδες να διαθέτουν όνομα και τίτλο που θα αντικατοπτρίζει την πραγματική τους χρήση.

    Θα ρωτήσετε, εύλογα: Το ρίχνετε στο φιλότιμο; Ναι, γιατί πιστεύουμε πως ο κάθε administrator κάθε σελίδας, θα είναι απείρως περισσότερο περήφανος για την δουλειά του όταν δεν θα χρειάζεται να καταφεύγει σε τέτοια «κολπάκια», προκειμένου να εξασφαλίζει αναγνωσιμότητα. Διαφωνείτε;

     

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles