21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Πρόγραμμα παραχώρησης «Κουπονιών Καινοτομίας» αξίας 5.000 Ευρώ, σε κυπριακές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

    Νέα Πρόσκληση για  υποβολή προτάσεων για το Πρόγραμμα «Κουπόνια Καινοτομίας» ανακοινώσε το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ). Το εν λόγω Πρόγραμμα αποτελεί ένα απλό και αποτελεσματικό μηχανισμό που επιτρέπει στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ) να αντιληφθούν και να κατανοήσουν τα σημαντικά οφέλη που μπορούν να προκύψουν από την εμπλοκή τους σε δραστηριότητες έρευνας και καινοτομίας και, μέσα από τη σχετική συνεργασία, να αξιοποιήσουν την τεχνογνωσία ερευνητικών και άλλων φορέων έντασης γνώσης που μπορούν να τις υποστηρίξουν να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενισχύοντας παράλληλα την ικανότητά τους για έρευνα και καινοτομία.

    Μέσω του Προγράμματος παρέχεται η δυνατότητα στις ενδιαφερόμενες ΜμΕ να αποκτήσουν «Κουπόνια Καινοτομίας» αξίας 5.000 Ευρώ το κάθε ένα, τα οποία εξαργυρώνονται στην συνέχεια από φορείς που θα τους παρέχουν συγκεκριμένες υπηρεσίες και τεχνογνωσία καινοτόμου, τεχνικής ή επιστημονικής φύσεως.

    Η χρηματοδότηση μπορεί να καλύψει ερευνητικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες τεχνικής φύσεως, μετρήσεις, δοκιμές και αναλύσεις, πρόσβαση σε ερευνητικές/εργαστηριακές υποδομές και σχεδιασμό/ανάπτυξη πρωτότυπης υπηρεσίας ή/και προϊόντος. Ανάμεσα στους φορείς που μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες και τεχνογνωσία συγκαταλέγεται μία πληθώρα ερευνητικών οργανισμών, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, εργαστηρίων καθώς επίσης καινοτόμων και ερευνητικά δραστήριων επιχειρήσεων.

    Να σημειωθει ότι το Πρόγραμμα «Κουπόνια Καινοτομίας» χαρακτηρίζεται από σχετικά απλή διαδικασία υποβολής προτάσεων, σύντομο χρόνο στην εξέταση και ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, καθώς και ταχύτητα στην υλοποίηση των έργων και την επίλυση προβλημάτων.

    Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Προτάσεων ορίστηκε η 14η Σεπτεμβρίου 2022. Για την επιλογή των προτάσεων που θα χρηματοδοτηθούν λαμβάνεται υπόψη σειρά προτεραιότητας υποβολής στο ΙδΕΚ.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles