18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Project Ara: «τρελά» τηλέφωνα με τις ευλογίες της Google!

    Είθισται όλα τα σε –άρα να είναι θετικά –τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους. Μία από τα ίδια συμβαίνει και με το Project Ara της Google, την πρωτοβουλία του κολοσσού του Ίντερνετ για τη δημιουργία μιας ανοιχτής hardware πλατφόρμας βάσει της οποίας θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται modular κινητά τηλέφωνα ή αν το θες σε πενηνταράκια… συναρμολογούμενα smartphones!

    project-ara-models

    Στην ουσία, φιλοδοξία της Google είναι τα κινητά που θα βασίζονται στη φιλοσοφία του Project Ara να ξεκινούν με έναν σκελετό, πάνω στον οποίο ο χρήστης θα «κουμπώνει» επεξεργαστή, κάμερα, οθόνη και άλλα υποσυστήματα. Μάλιστα η εταιρεία θέλοντας να «γλυκάνει» τους developers, αποφάσισε να τους δείξει τι μπορεί να πετύχει το Project Ara τόσο οπτικά όσο και με σαφείς και αναλυτικές οδηγίες μέσα από το site του Ara. Η εταιρεία μάλιστα έχει ξεκαθαρίσει πως θα ξεκινήσει να δουλεύει στενά μαζί με τους κατασκευαστές, αρχής γενομένης από την ερχόμενη εβδομάδα, όταν και θα διοργανωθεί online συνδιάσκεψη επί του θέματος.

    Το 2014 είναι εξ’ άλλου η χρονιά που το Project Ara σύμφωνα με τη Google από… project θα πάρει σάρκα και οστά, έστω σε R&D επίπεδο. Φέτος δε το modular ήδη έχει φορεθεί πολύ -μην ξεχνάς τη Razer με το Project Christine της. Για να δούμε αν η Google μετά το software (λέγε με Android) θα καταφέρει να αλλάξει και το hardware

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles