15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Πρόστιμο «μαμούθ» στην Amazon από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ιταλίας

    Πρόστιμο «μαμούθ», που ανέρχεται στο ποσό του 1,128 δισ. ευρώ, επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ιταλίας στην Amazon για κατάχρηση της εξέχουσας θέσης της στην αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου.

    Η ανακοίνωση της επιτροπής

    Πιο αναλυτικά, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Amazon κατέχει δεσπόζουσα θέση στην ιταλική αγορά υπηρεσιών διαμεσολάβησης σε αγορές, την οποία αξιοποίησε για να ευνοήσει τη δική της υπηρεσία logistics – Fulfillment by Amazon (FBA) στο Amazon.it εις βάρος των υπηρεσιών logistics που προσφέρονται από ανταγωνιστικούς φορείς από την πλατφόρμα Amazon.co του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και για να ενισχύσει τη δική της δεσπόζουσα θέση».


    Οι εταιρείες στου ομίλου Amazon στις οποίες επιβλήθηκε το πρόστιμο είναι οι Amazon Europe Core S.à.rl, Amazon Services Europe S.à rl, Amazon EU S.à rl, Amazon Italia Services Srl και Amazon Italia Logistica S.r.l.
    Η εταιρεία από την πλευρά της χαρακτήρισε το πρόστιμο και τα μέτρα των ιταλικών αρχών «αδικαιολόγητα και δυσανάλογα» και σκοπεύει να ασκήσει έφεση.

    Διαβάστε επίσης: Στην Ελλάδα επενδύει η Amazon – Συνάντηση Μητσοτάκη με στελέχη της εταιρείας (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles