16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Πώς ένα κινητό των 15 ευρώ μπορεί να φέρει τα ίδια κέρδη για τη Nokia με τα… smartphones της

    Σας είχαμε γράψει γι’ αυτό πριν από λίγο καιρό και, μάλιστα, το είχε δει από κοντά ο Γιώργος Ιωσηφίδης στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης. Και μπορεί να κάνει μόλις 15 ευρώ, η Nokia όμως ποντάρει πάρα πολλά σ’ αυτό αλλά και στα κέρδη που μπορεί να της φέρει. Ο λόγος για το Nokia 105, το πιο οικονομικό κινητό των Φιλανδών.

    Nokia 105

    Όπως σημείωσε ο Jun Wang, R&D Director της εταιρείας στην Κίνα στο πλαίσιο του λανσαρίσματος του εκεί, η Nokia δεν πιστεύει ότι είναι ζήτημα η τιμή της συσκευής, ίσα-ίσα πιστεύει ότι έχει περιθώρια κέρδους για την εταιρεία συγκρίσιμα με αυτά που προσφέρουν τα smartphones της.

    Αυτό μπορεί να συμβεί κυρίως λόγω των μεγάλων ποσοτήτων που αναμένει να πουλήσει η Nokia από το 105 και, όπως καταλαβαίνετε, η Κίνα είναι μία αγορά που την ενδιαφέρει πολύ σε αυτό το κομμάτι, καθώς είναι από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως και από αυτές που ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τα προσιτά τηλέφωνα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 60% των πωλήσεων της κινητής τηλεφωνίας στη χώρα προέρχονται από συσκευές που κοστίζουν κάτω από 2000 γουάν (250 ευρώ).

    Η Nokia δίνει, έτσι κι αλλιώς, ιδιαίτερη έμφαση στις αναπτυσσόμενες αγορές, όπου είναι κυρίαρχος εδώ και πολλά χρόνια. Η εταιρεία έχει ήδη πουλήσει πάνω από 200 εκατ. Nokia 1100 (ένα προηγούμενο feature phone της) και, απ’ ό,τι φαίνεται, θέλει να τα πάει ακόμη καλύτερα με το Nokia 105. Για να δούμε αν θα τα καταφέρει.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles