19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Qrio Smart Lock. Η έξυπνη κλειδαριά της Sony

    Μετά το e-ink concept Fes watch, η Sony στρέφει το ενδιαφέρον της με τον ίδιο τρόπο σε μία… “έξυπνη κλειδαριά”. Η Qrio Smart Lock μπαίνει στο παιχνίδι του crowd-funding, μέσω του site Makuake, με την WSJ να σημειώνει ότι η πρωτοβουλία να μπει σε ένα site χρηματοδότησης από το κοινό είναι ο τρόπος της Sony να λάβει το feedback για το “διαφορετικό” προϊόν της.

    qrio-smart-lock-sony

    Τι είναι τώρα, ακριβώς, το εν λόγω gadget; Όπως αναφέρει η εταιρεία, η έξυπνη κλειδαριά αυτή είναι το μικρότερη στο είδος της και μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα στην πόρτα σας, έτσι ώστε να μπορείτε να την ξεκλειδώνετε με το smartphone σας ή να μοιράζεστε κρυπτογραφημένα κλειδιά με άλλους μέσω εφαρμογών μηνυμάτων. Το τελικό μοντέλο αναμένεται να κοστίζει περί τα 120 δολάρια, ωστόσο οι πρώτοι χρηματοδότες θα το αποκτήσουν δίνοντας 95.

    Το Qrio project είναι μία κοινοπραξία μεταξύ της Sony και της World Innovation Lab, μίας επενδυτικής εταιρείας με έδρα τις ΗΠΑ που περιλαμβάνει ιαπωνικές ωστόσο εταιρείες. Το δε προϊόν είναι μέρος φυσικά της προσπάθειας της Sony να επεκταθεί σε νέες κατηγορίες συσκευών, με έμφαση και το Internet of Things, κάτι που φαίνεται να αποτελεί και προσωπικό στόχο του CEO της, Kazuo Hirai, με στόχο και να αποκτήσει και πάλι λίγη από τη “μαγεία” των ξεχωριστών προϊόντων της που κατά καιρούς άφησαν εποχή όπως το Walkman ή το Playstation.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles