18.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Το Raspberry Pi Model A μικραίνει και αναβαθμίζεται!

    Το Μodel A είναι η low-end έκδοση του γνωστού υπολογιστή τσέπης Raspberry, τον οποίο ως γνωστόν λατρεύουν οι tech enthusiasts και όλοι οι χομπίστες, καθώς τους δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουν με ελάχιστο κόστος ένα λειτουργικό υπολογιστικό σύστημα και να πειραματιστούν με αυτό. Το Raspberry Pi Model A+ που η διάθεση του ξεκίνησε πρόσφατα, πρόκειται ουσιαστικά για το διάδοχο του Model Α και αποτελεί μία updated έκδοση που είναι μικρότερή και φθηνότερη! raspberrypiaplus To ανανεωμένο Raspberry Pi Model A+ board βασίζεται σε ένα Broadcom BCM2835 SoC, το οποίο συνοδεύεται από 256ΜΒ μνήμης RAM. Μπορεί η «καρδιά» του συγκεκριμένου κυκλώματος  να μην διαφοροποιείται σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, ωστόσο το Model A+ είναι εμφανές μικρότερο, καθώς το μήκος του δεν ξεπερνάει τα 65mm, σε σύγκριση με την παλαιότερη έκδοση (86mm). Επιπλέον, το νέο αναβαθμισμένο Model A καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και προσφέρει περισσότερες δυνατότητες σε ότι έχει να κάνει με τη σύνδεση συσκευών ήχου. Ακόμη, το updated low-end μοντέλο του Raspberry δανείζεται και δύο χαρακτηριστικά από το Model B+ (το οποίο σας είχαμε παρουσιάσει πριν από λίγο καιρό), όπου στο Model A+ υπάρχει πλέον μία MicroSD θύρα, η οποία έρχεται να αντικαταστήσει την απλή SD θύρα του προγόνου του. Επίσης, στο Model A+ αυξάνονται τα pins γενικής χρήσεως κατά 14, επιτρέποντας κατά αυτό τον τρόπο τη σύνδεση περισσότερων συσκευών.

    To Model A+ της Raspberry είναι πραγματικά πάμφθηνο, καθώς στοιχίζει μόλις 20 δολάρια, αποτελώντας το πιο φθηνό Raspberry ever. Όπως ο μεγαλύτερος αδελφός του, έτσι και το Model A+ προσφέρει πολλές δημιουργικές δυνατότητες στους tech enthusiasts που λατρεύουν τους πειραματισμούς.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles