22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Επιστροφή στο θρυλικό κάστρο Wolfenstein με το Wolfenstein: The Old Blood!

    Το Wolfenstein είναι ένα όνομα που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις για τον κόσμο του gamming, καθώς ειδικότερα στους μεγαλύτερους σε ηλικία gamers γεννάει πολλές ευχάριστες αναμνήσεις. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, το Wolfenstein 3D που κυκλοφόρησε πίσω στο μακρινό 1992 ήταν ένας από τους πρώτους τίτλους που έβαλε τις βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη και εξέλιξη του είδους των first-person shooters. Το story διαδραματιζόταν στη διάρκεια του B’ Παγκοσμίου , με τους gamers να επιχειρούν να επιβιώσουν στο Wolfenstein, ένα φανταστικό κάστρο-φρούριο, το οποίο ανήκει στις δυνάμεις του Γ’ Ράιχ και που εκεί συμβαίνουν διάφορες… μεταφυσικές καταστάσεις!

    WOlfenstein-The-Old-Blood-1024x576

    Φυσικά ο θρύλος του Castle Wolfenstein έγινε η αιτία για να δημιουργηθούν και άλλοι τίτλοι που βασίστηκαν στην ιστορία του γενναίου πρωταγωνιστή B.J. Blazkowicz και έτσι λοιπόν μετά το Wolfenstein: The New Order, κυκλοφόρησε πρόσφατα το Wolfenstein: The Old Blood,  το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους gamers να αντιμετωπίσουν και πάλι τα στρατεύματα του Γ’ Ράιχ. Τα γεγονότα του Old Blood (που λειτουργεί ως prequel στο New Order)  λαμβάνουν χώρα το 1946 και φυσικά η πετυχημένη συνταγή του gameplay που έκανε τόσο αγαπητά τα Wolfenstein games βρίσκεται και εδώ ίδια και απαράλλαχτη. Σύμφωνα με το story, το The Old Blood χωρίζεται σε δύο μέρη, όπου στο πρώτο μέρος ο κεντρικός ήρωας B.J. Blazkowicz καλείται να εισβάλλει στο Castle Wolfenstein με σκοπό να βρει τις συντεταγμένες του στρατοπέδου που κρύβεται ο επικίνδυνος Wilhelm «Deathshead» Strasse. Όσον αφορά το δεύτερο κομμάτι ο ήρωας του Old Blood ταξιδεύει στο χωριό Wulfburg, όπου η αποστολή του εκεί είναι να σταματήσει το ξύπνημα μίας αρχαίας σκοτεινής δύναμης, η οποία απειλεί να πλημμυρίσει τον κόσμο με έναν στρατό από απέθαντα nazi-zombies.

    Wolfenstein the old blood
    Καταπληκτική σκοτεινή ατμόσφαιρα, back to the roots feeling, old-school δράση
     και εκπληκτικά σχεδιασμένα επίπεδα συνθέτουν την εικόνα του Wolfenstein: The Old Blood. Η νέα περιπέτεια του B.J. Blazkowicz έχει ή δη κυκλοφορήσει σε digital μορφή στις 5/5 (για PC, Xbox One και PS4) και στις 15/5 αναμένεται και σε physical copy.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles