13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Αυτή είναι η “πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο”

    Ανακηρύχθηκε τον προηγούμενο μήνα ως η “πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο”, από το επιχειρηματικό περιοδικό της Αυστραλίας, BRW. Ο λόγος για την Gina Rineward, η οποία έχει υπολογιστεί ότι βγάζει κατά μέσο όρο… 500 ευρώ το δευτερόλεπτο. Και ακόμη κι αν η πρωτιά της, προς το παρόν, αμφισβητείται συνολικά, αυτό αναμένεται να αλλάξει, καθώς η περιουσία της αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και, σύμφωνα με την Citigroup, σύντομα θα ξεπεράσει τα 100 δισ. δολάρια.


    Η 58χρονη, σχετικά άγνωστη, Αυστραλή επιχειρηματίας είναι η μεγιστάνας των ορυχείων στη χώρα. Κληρονόμησε την περιουσία της και την εταιρεία εξορύξεων που διαθέτει, από τον πατέρα της, Lang Hancock, που πέθανε το 1992. Ο ίδιος είχε κάνει μία σημαντική ανακάλυψη σιδηρομεταλλεύματος στη Δυτική Αυστραλία, πριν ακόμη η Gina γεννηθεί, που τον έκανε πλούσιο.

    Εκείνη, βέβαια, σημειώνει πως δεν είναι μία απλή κληρονόμος, αλλά μία επιχειρηματίας που διαχειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο την εταιρεία του πατέρα της, επιτυγχάνοντας να τη γιγαντώσει…

    Μαζί με τα ορυχεία, κατέχει τώρα μερίδιο στο Channel Ten, ένα από τρία μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της Αυστραλίας, ενώ είναι μέτοχος και στoν δεύτερo μεγαλύτερo εκδοτικό οργανισμό της χώρας, την Fairfax Media, που εκδίδει τη Sydney Morning Herald, τη Melbourne Age και την Australian Financial Review.

    Είναι εργασιομανής, με ελάχιστα ενδιαφέροντα πέρα από τη δουλειά της, αλλά και γνωστή για τις προσωπικές “βεντέτες” που έχει αναπτύξει με πολλούς από τους συγγενείς της, όπως στο παρελθόν ο ίδιος ο πατέρας της, ο πρώτος της σύζυγος, αλλά τώρα και τρία από τα παιδιά της. Το σίγουρο είναι, πάντως, πως η Gina Rineward είναι μία ισχυρή γυναίκα, στην οποία δύσκολα κάποιος μπορεί να αντιπαρατεθεί…

    Πηγή: BBC

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles