12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    ROBOGIRL: Η πρώτη ταινία μυθοπλασίας για τα παιδιά της εκπαιδευτικής ρομποτικής από την COSMOTE

    Την πρώτη ελληνική ταινία μυθοπλασίας για την εκπαιδευτική ρομποτική και την εμπειρία των παιδιών που ασχολούνται με αυτή, παρουσιάζει η COSMOTE, που διαχρονικά στηρίζει την εκπαιδευτική ρομποτική στη χώρα μας. Μια οικογενειακή κωμωδία για τη δύναμη της ομάδας και τη δυνατότητα των παιδιών να πραγματοποιήσουν ακόμη και τις πιο απίθανες ιδέες, το “ROBOGIRL” είναι η ιστορία της Σοφίας, μίας νεαρής μαθήτριας, που αν και δεν έχει σχέση με τις θετικές επιστήμες, αποφασίζει να γραφτεί στο μάθημα της εκπαιδευτικής ρομποτικής, όταν κατά λάθος καταστρέφει το ρομπότ του αριστούχου αδερφού της.

    ROBOGIRL-COSMOTE

    Στόχος της Σοφίας είναι να ξαναφτιάξει το ρομπότ του αδελφού της πριν τα Χριστούγεννα, που εκείνος θα επιστρέψει στο σπίτι από τις σπουδές του. Σε αυτή την προσπάθειά της, ανακαλύπτει καινούρια πράγματα για την ίδια και τους φίλους της, για τις δυνατότητές της και για το πόσα πολλά μπορεί να καταφέρει έχοντας θέληση και επιμονή.

    Το «ROBOGIRL» θα κάνει πρεμιέρα στο κανάλι της COSMOTE στο YouTube, την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου.

    Επίσης, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, η ταινία θα προβληθεί στην COSMOTE TV (20.00, COSMOTE CINEMA 1HD), υποστηρικτή της ελληνικής παραγωγής κινηματογράφου και ντοκιμαντέρ. Μετά την προβολή της, θα είναι διαθέσιμη στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

    Το σενάριο του «ROBOGIRL» υπογράφει η Μυρτώ Κοντοβά («Υπέροχα Πλάσματα», «Μίλα μου Βρώμικα», «Από την Αρχή»), ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Βαρδής Μαρινάκης («Το Μαύρο Λιβάδι», «Από την Αρχή»). Πρωταγωνιστούν η Σοφία Σομόνι, η Μαρία Πιπέρα και ο Αστέρης Ριμάγμος.

    ROBOGIRL-POSTER-COSMOTE

    Η COSMOTE στηρίζει την εκπαιδευτική ρομποτική τα τελευταία πέντε χρόνια, ενισχύοντας δράσεις για τη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM, την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων και τον τεχνολογικό προσανατολισμό των νέων στην Ελλάδα.

    Τα παιδιά που ασχολούνται με την εκπαιδευτική ρομποτική, χρησιμοποιούν συνδυαστικά την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη μηχανική και την τεχνολογία για τη δημιουργία ρομποτικών κατασκευών. Με τον τρόπο αυτό, αναπτύσσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, βελτιώνουν την ομαδικότητά τους, αλλά και την ικανότητά τους να επιλύουν σύνθετα προβλήματα.

    Μέχρι σήμερα, οι συμμετοχές των μαθητών δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου στους Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διοργανώνει ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης, WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE, έχουν ξεπεράσει τις 12.000. Σε εξέλιξη βρίσκεται ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019. Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει στην ιστοσελίδα του WRO Hellas (www.wrohellas.gr) και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2019.

    Δράσεις εκπαιδευτικής ρομποτικής για τα παιδιά στα καταστήματα COSMOTE  

    Με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας, η COSMOTE καλεί τα παιδιά να γνωρίσουν τον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

    Συγκεκριμένα, στα καταστήματα COSMOTE στο Μαρούσι (The Mall), το Χαλάνδρι, την Θεσσαλονίκη (Ερμού 40), την Πάτρα (Γούναρη 38 & Κανακάρη) και τα Τρίκαλα, τα παιδιά θα μπορούν να πάρουν μέρος στις δράσεις εκπαιδευτικής ρομποτικής και να κατασκευάσουν, προγραμματίσουν & να αλληλοεπιδράσουν με ένα ρομπότ. Επίσης, θα μπουν σε  κλήρωση με δώρο μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής, με βάση την εκπαιδευτική μέθοδο STEM.

    Οι δράσεις εκπαιδευτικής ρομποτικής θα πραγματοποιηθούν την περίοδο από 17 Δεκεμβρίου έως και 5 Ιανουαρίου.

    Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία και τα οφέλη της εκπαιδευτικής ρομποτικής, αλλά και για δηλώσεις συμμετοχής στις Δράσεις Ρομποτικής στο www.robogirl.gr

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles