25 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    RocketBook Review: “Κρατώντας σημειώσεις από το… μέλλον”!

    Από τις πρώτες μέρες της σχολικής μας ζωής, μέχρι τα έδρανα του πανεπιστημίου και στη συνέχεια στην επαγγελματική μας καθημερινότητα, ακόμη πολλές φορές και στο σπίτι δεν σταματάμε να… κρατάμε σημειώσεις! Άλλωστε, είναι ο πιο απλός τρόπος που υπάρχει για να θυμηθείς κάτι εύκολα και γρήγορα, να δώσεις κάπου έμφαση και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι δεν ξέχασες κάτι πολύ σημαντικό. Η δουλειά μας μπορεί να γίνει με χαρακτηριστική ευκολία χρησιμοποιώντας μόνο ένα σημειωματάριο και ένα στυλό και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες (από τότε δηλαδή που εμφανίστηκαν τα στυλό με μελάνι και μειώθηκε σημαντικά το κόστος απόκτησης κάποιου τετραδίου – σημειωματάριου). Όμως στη σημερινή digital εποχή αυτός ο κλασικός και παραδοσιακός τρόπος φαίνεται πλέον… “old-school”, καθώς με την ύπαρξη του cloud ακόμη και οι σημειώσεις μας μπορούν να γίνουν… «ψηφιακές»!

    Για να χρησιμοποιήσετε το digital σημειωματάριο Rocketbook είναι πανεύκολο και γρήγορο! Χρησιμοποιώντας το ειδικό Pilot στυλό μπορεί να κρατήσετε τις σημειώσεις σας στις ειδικά διαμορφωμένες σελίδες του σημειωματαρίου, αλλά και να τις σβήσετε με το ειδικό ύφασμα. Ουσιαστικά υπάρχουν 5 διαφορετικά στάδια για να χειριστείτε ένα Rocketbook, καθώς αφού πρώτα ολοκληρώσετε το γράψιμο, στη συνέχεια θα πρέπει να κατεβάσετε το ειδικό Rocketbook application από το App Store και το Google PlayStore και μέσω της εφαρμογής να σκανάρετε όσα έχετε γράψει. Και εκεί δεν έχετε τελειώσει βέβαια, καθώς τώρα είναι το… καλύτερο, αφού μπορείτε να ανεβάσετε το αποτέλεσμα σε μια σειρά από cloud-based υπηρεσίες. Στο τέλος, απλώς σβήνετε τα όσα έχετε γράψει με το ειδικό κομμάτι ύφασμα και μπορεί πολύ απλά και εύκολα να χρησιμοποιήσετε ξανά τη σελίδα του Rocketbook.

    Κάνοντας χρήση της ειδικής εφαρμογής, ουσιαστικά το εν λόγω app δύναται να αναδημιουργήσει τα περιεχόμενα μιας σελίδας σε ηλεκτρονική μορφή κειμένου. Αξίζει να σημειωθεί πως αξιοποιώντας ειδικούς αλγόριθμους, το smartphone σας μπορεί να καταλάβει γραμμές, ειδικά σχήματα και γραφήματα.

    Στη συνέχεια και πριν να ολοκληρωθεί η διαδικασία του σκαναρίσματος, δεν έχετε παρά να επιλέξετε ένα από τα 7 διαφορετικά εικονίδια που  «φιλοξενούνται» στο κάτω τμήμα της σελίδας του RocketBook και θα δείτε το περιεχόμενο σας να αποστέλλεται στην αντίστοιχη υπηρεσία cloud “on-the-fly” και σε χρόνο… dt!

    Όπως διαπιστώσαμε, το ψηφιακό αυτό τετράδιο σας δίνει πάρα πολλές επιλογές διανομής του περιεχομένου σας στο cloud. Συγκεκριμένα, μπορείτε να στείλετε το περιεχόμενο σας στο Google Drive, e-Mail, Evernote, Dropbox, Box, Slack, Trello, OneNote, OneDrive, iCloud (μόνο για iOS), iMessage (μόνο για iOS) και Google Photos (μόνο σε Android). Η διαδικασία είναι πραγματικά ασύγκριτα γρήγορη, χαρίζοντας ασυναγώνιστη ευελιξία και άνεση. Αξίζει να σημειωθεί, ότι με το Rocketbook έχετε πραγματικά τριπλό όφελος, καθώς η δυνατότητα των επαναχρησιμοποιούμενων σελίδων βοηθάει σε μεγάλο βαθμό στην προστασία του περιβάλλοντος (γλιτώνοντας εκατοντάδες δέντρα), σας βοηθάει να κάνετε οικονομία και να γλιτώσετε πολύτιμο χρόνο. Το κυριότερο όμως όλων αισθάνεστε ότι κρατάτε ανά χείρας ένα High-tech και smart σημειωματάριο που είναι… σούπερ cool!

    Οι τιμές των Rocketbook κυμαίνονται από 24.99 έως 49.99 ευρώ, ανάλογα με τον ειδικό τύπο του σημειωματαρίου και το μόνο σίγουρο είναι ότι εάν το δοκιμάστε δεν θα θέλετε να το αποχωριστείτε!

    Επίσημος διανομέας των Rocketbook είναι η AMY A.E. Δείτε την χρήση του Rocketbook στο video που ακολουθεί… 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles