21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Ο Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός επιτίθεται στο Twitter account και το blog της Microsoft

    Άλλη μία υψηλού προφίλ επίθεση κατάφερε ο Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός το περασμένο βράδυ, αυτή τη φορά στους λογαριασμούς Twitter και στο επίσημο blog της Microsoft

    Πρέπει να ήταν περί τις 2 η ώρα τα ξημερώματα όταν είδαμε αυτό το tweet από τον λογαριασμό των hackers του Syrian Electronic Army:

     

    Αλλά κι αυτό το tweet από τον επίσημο λογαριασμό twitter της Microsoft πριν διαγραφεί πολύ γρήγορα:

    SEA-hack

    Διαπιστώσαμε πολύ γρήγορα, όταν επισκεφτήκαμε το blog της Microsoft ότι οι χάκερς του Συριακού Ηλεκτρονικού Στρατού είχαν όντως αφήσει το στίγμα τους εκεί και το site γινόταν redirect στη σελίδα των Hackers.

    Capture

    H Microsoft δήλωσε στο Mashable πως γνωρίζει την παραβίαση, τόσο στο Twitter account όσο και στο blog και οι ομάδες της δουλεύουν άμεσα ώστε να αποκαταστήσουν την αποκλειστική πρόσβασή τους, πράγμα που έγινε. Μέσα σε περίπου δύο ώρες, τόσο ο λογαριασμός @MSFTnews όσο και το blog επανήλθαν με όλα τα ίχνη παραβίασης από τον Συριακό Ηλεκτρονικό Στρατό, να έχουν διαγραφεί.

    Η επίθεση από τους χάκερς του Συριακού Ηλεκτρονικού Στρατού που υποστηρίζουν τον Σύριο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσσαντ ακολουθεί μία προηγούμενη εναντίον του Xbox και του Skype την προηγούμενη εβδομάδα. Οι χάκερς προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα ότι οι χρήστες πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν υπηρεσίες της Microsoft γιατί η εταιρεία πουλάει τα στοιχεία τους σε κυβερνήσεις… Σίγουρα πάντως οι χάκερς έχουν καταφέρει να περάσουν το μήνυμά τους.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles