20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Samsung Bespoke Life 2023: Τεχνολογίες που προσφέρουν άνεση και ανοίγουν τον δρόμο για ένα πιο βιώσιμο μέλλον

    Η Samsung Electronics Co., Ltd. θα σηματοδοτήσει την αρχή ενός νέου κεφαλαίου για τις οικιακές συσκευές στη διάρκεια της εκδήλωσης Bespoke Life 2023, την τρίτη ετήσια έκθεση της εταιρείας για τις τελευταίες ενημερώσεις στη σειρά Bespoke. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί στις 17.00 ώρα Ελλάδος μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα, το newsroom και το κανάλι της Samsung στο YouTube. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν πώς το διευρυμένο όραμα “Bespoke Life” της εταιρείας μπορεί να μεταμορφώσει τη ζωή των χρηστών.

    «Το Bespoke Life ενσωματώνει τη δέσμευση της Samsung να μετατρέψει τα σπίτια και να κάνει το μέλλον μας πιο βιώσιμο, επανασχεδιάζοντας τις συσκευές στις οποίες βασιζόμαστε καθημερινά», δήλωσε ο Jong-Hee (JH) Han, Αντιπρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και Επικεφαλής του Τμήματος DX (Device eXperience) της Samsung Electronics. «Παρουσιάζοντας νέους και δημιουργικούς τρόπους στους χρήστες για να «αναδείξουν» τη ζωή τους, τα τελευταία προϊόντα και οι προτάσεις μάς, δίνουν τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε να απολαύσει έναν πιο βιώσιμο, συνδεδεμένο και μοντέρνο τρόπο ζωής».

    Βιώσιμη ζωή – Τεχνολογίες που έχουν θετικό αντίκτυπο

    Η φετινή εκδήλωση Bespoke αναδεικνύει τις προσπάθειες της Samsung να μειώσει περαιτέρω τις εκπομπές άνθρακα σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του προϊόντος. Στην εκδήλωση, η εταιρεία θα παρουσιάσει το νέο φίλτρο Less Microfiber™, μια απλή λύση για τη μείωση της ρύπανσης από μικροπλαστικά κατά τη διάρκεια των κύκλων πλύσης.

    Από την προμήθεια και την παραγωγή έως τη διανομή, τη χρήση και την ανακύκλωση, η Samsung επανασχεδιάζει κάθε στάδιο του κύκλου ζωής του προϊόντος, συμβάλλοντας στη μείωση της χρήσης ενέργειας και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2). Η λειτουργία ενός κέντρου ανακύκλωσης κλειστού βρόχου, η ενσωμάτωση βιοπλαστικού υλικού από χρησιμοποιημένο λάδι στα δοχεία αποθήκευσης των Bespoke ψυγείων και η χρήση ανακυκλωμένων διχτυών, αποτελούν παραδείγματα των προσπαθειών της εταιρείας για ανακύκλωση περισσότερων πόρων. Μόλις κατασκευαστούν τα προϊόντα, αποστέλλονται στους χρήστες στην οικολογική συσκευασία της Samsung.

    Η εταιρεία συνεχίζει να επεκτείνει τις υπηρεσίες που κάνουν την εξοικονόμηση ενέργειας άνετη και εύκολη. Έτσι, φέτος, πέντε (5) νέες συσκευές Bespoke, συμπεριλαμβανομένων ψυγείων, πλυντηρίων ρούχων, στεγνωτηρίων, πλυντηρίων πιάτων και κλιματιστικών, καθώς και το Eco Heating System της Samsung, θα διαθέτουν μια αναβαθμισμένη έκδοση του SmartThings AI Energy Mode που θα είναι σύντομα διαθέσιμη σε 65 χώρες1.

    Εκτός από τις προσπάθειες μείωσης των εκπομπών άνθρακα και της χρήσης ενέργειας, η Samsung συνεχίζει να διαδραματίζει ενεργό ρόλο στην αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικά. Σε συνέχεια της ανάπτυξης κύκλου πλύσης που μειώνει την απελευθέρωση μικροϊνών έως και 54%2, η Samsung και η Patagonia συνεργάστηκαν παρουσιάζοντας το φίλτρο Less Microfiber™. Το φίλτρο Less Microfiber™ μπορεί να συλλάβει έως και το 98%3 των μικροϊνών που απορρίπτονται κατά τη διάρκεια των κύκλων πλύσης. Όταν χρησιμοποιείται για το πλύσιμο δύο κιλών ρούχων τέσσερις φορές την εβδομάδα, το φίλτρο βοηθά στη μείωση έως και 132 γραμμαρίων απελευθέρωσης μικροπλαστικού ανά άτομο ετησίως — ποσότητα που ισοδυναμεί με περίπου οκτώ πλαστικά μπουκάλια των 500 ml. Το φίλτρο Less Microfiber™ είναι προς το παρόν διαθέσιμο στην Κορέα και στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ θα κυκλοφορήσει σε άλλες χώρες το καλοκαίρι του 2023.

    Συνδεδεμένη ζωή – Ανοίγοντας το δρόμο για υπερ-συνδεδεμένα σπίτια

    Για μία πιο εξατομικευμένη ζωή, οι οικιακές συσκευές θα πρέπει να βελτιστοποιηθούν ενισχύοντας την καθημερινότητα των χρηστών. Ενισχύοντας τη συνδεσιμότητα σε όλη τη σειρά Bespoke και επεκτείνοντας την τεχνητή νοημοσύνη σε περισσότερες κατηγορίες προϊόντων, η Samsung ανοίγει το δρόμο για μια νέα εποχή υπερ-συνδεδεμένων σπιτιών.

    Συνδυάζοντας τις πιο πρόσφατες βελτιώσεις SmartThings της Samsung και την τεχνολογία AI, τα προϊόντα Bespoke προσφέρουν μια απρόσκοπτα αυτοματοποιημένη εμπειρία στο σπίτι — μια εμπειρία στην οποία οι συσκευές μαθαίνουν τα πρότυπα χρήσης των χρηστών και παρέχουν εξατομικευμένες αυτοματοποιημένες λειτουργίες με βάση τη διαμόρφωση του έξυπνου σπιτιού και τον τρόπο ζωής τους. Η Samsung ανακοίνωσε ότι ενσωματώνει υποστήριξη Wi-Fi σε όλες τις νέες συσκευές Bespoke, ενώ θα παρέχει στάνταρ συνδεσιμότητα δικτύου σε όλες τις σειρές συσκευών Samsung τα επόμενα χρόνια, διευκολύνοντας έτσι τους καταναλωτές να απολαύσουν αυτές τις εμπειρίες.

    Η Samsung ανακοίνωσε επίσης την κυκλοφορία της Bespoke Jet AI — της πιο ισχυρής4 ασύρματης ηλεκτρικής σκούπας με stick της εταιρείας και της πρώτης στον κόσμο, πιστοποιημένη από την UL (Underwriters Laboratories) Solutions, έναν κορυφαίο ανεξάρτητο οργανισμό ασφάλειας, για την τεχνητή νοημοσύνη. Συνδυάζοντας ισχύ αναρρόφησης έως και 280 W5 με χρόνο λειτουργίας έως και 100 λεπτά6 ανά φόρτιση, η σκούπα Bespoke Jet AI προσφέρει την απόδοση που απαιτείται για καθαρισμό ολόκληρου του σπιτιού. Η λειτουργία καθαρισμού AI7 παρακολουθεί έξυπνα το φορτίο της βούρτσας και την πίεση του αέρα αναρρόφησης διακρίνοντας διαφορετικά περιβάλλοντα καθαρισμού8, όπως ο τύπος δαπέδου, και βελτιστοποιώντας αυτόματα ρυθμίσεις, όπως η ισχύς αναρρόφησης και η ταχύτητα βούρτσας9. Έτσι, μεγιστοποιείται η απόδοση καθαρισμού, ο χρόνος χρήσης και η ικανότητα ελιγμών. Η ηλεκτρική σκούπα διαθέτει επίσης ένα νέο δοχείο καθαρισμού All-in-Οne που παράγει έναν ισχυρό περιστρεφόμενο μηχανισμό αδειάζοντας άμεσα και αποτελεσματικά10 τον κάδο απορριμμάτων.

    Μοντέρνα ζωή – Εξελίσσοντας τον εξατομικευμένο σχεδιασμό

    Τα 3 εκατ. ψυγεία Bespoke που έχουν πουληθεί παγκοσμίως από την κυκλοφορία της σειράς υπογραμμίζουν το έντονο ενδιαφέρον των καταναλωτών για συσκευές που προσφέρουν περισσότερες επιλογές και λειτουργικότητα σε σχέση με τα παλιά πρότυπα. Σήμερα, η επανεξέταση του τί πρέπει να προσφέρουν οι συσκευές στους χρήστες συνεχίζει να ορίζει το Bespoke design — μια σχεδιαστική προσέγγιση που γίνεται πιο δυναμική και ξεχωριστή κάθε φορά που επεκτείνεται σε μια νέα κατηγορία προϊόντος.

    Από φέτος, η σειρά Bespoke περιλαμβάνει πλέον συνολικά 15 κατηγορίες προϊόντων που είναι διαθέσιμες για τους καταναλωτές σε 52 χώρες. Κάθε φορά που επεκτείνεται μία σειρά είναι μια ευκαιρία να καλύψει περισσότερους τρόπους ζωής και ανάγκες. Έχοντας αυτό κατά νου, η Samsung επεκτείνει τη γκάμα ψυγείων Bespoke, λανσάροντας το Bespoke 4-Door Flex™ με Family Hub™+, καθώς και νέα ψυγεία-ντουλάπες και ψυγειοκαταψύκτες. Το Bespoke 4-Door Flex™ με λειτουργία Family Hub™+ διαθέτει οθόνη αφής 32 ιντσών χωρίς πλαίσιο, που είναι σχεδόν διπλάσια σε μέγεθος σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, ενώ περιλαμβάνει ακόμη πιο βολικές και διασκεδαστικές λειτουργίες πολλαπλών εργασιών. Τα νέα μοντέλα συνδυάζουν μερικές από τις πιο προηγμένες τεχνολογίες αποθήκευσης τροφίμων της Samsung με κομψά και μινιμαλιστικά μπροστινά πάνελ, διαθέσιμα σε ποικιλία χρωμάτων και φινιρισμάτων.

    Εκτός από την κυκλοφορία του πλυντηρίου-στεγνωτηρίου Bespoke AI στις ΗΠΑ και τη Νοτιοανατολική Ασία, φέτος, η Samsung αποκάλυψε ότι συνεχίζει να επεκτείνει τις επιλογές εξατομίκευσης, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους ανθρώπους να προσαρμόσουν το σπίτι τους. Η υπηρεσία προσαρμογής MyBespoke της Samsung επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν ένα στυλ κουζίνας, χρησιμοποιώντας φωτογραφίες ή έργα τέχνης για να φτιάξουν μοναδικά πάνελ ψυγείου. Ήδη από το περασμένο έτος, η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε όλους τους καταναλωτές στις ΗΠΑ. Για να αναβαθμίσει περαιτέρω το τολμηρό σχεδιαστικό στυλ της σειράς Bespoke, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα limited-edition Bespoke πάνελ, που σχεδιάστηκαν από το ιταλικό creative στούντιο TOILETPAPER και παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο Fuorisalone 2023, είναι τώρα διαθέσιμα για αγορά στο Samsung.com και στα καταστήματα της Samsung στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Κορέα.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles