14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Samsung Galaxy S III: Ανακοινώθηκε με οθόνη 4,8 ιντσών, προηγμένη λειτουργία φωνητικών εντολών και eye-tracking

    Δείτε εδώ το live blogging του Άγγελου Σφακιανάκη από το Λονδίνο

    Επιτέλους, το Samsung Galaxy S III βρίσκεται επίσημα κάτω από τα “φώτα της δημοσιότητας”. Το event στο Λονδίνο μόλις ολοκληρώθηκε και η νέα ναυαρχίδα της κορεατικής εταιρείας πλέον έχει αποκαλυφθεί!


    Η συσκευή διαθέτει, όπως ανέφεραν οι περισσότερες φήμες, οθόνη 4,8 ιντσών Super AMOLED με ανάλυση 1280×720 pixels, οπίσθια κάμερα στα 8MPixels με auto focus, flash, zero shutter lag και αισθητήρα BSI, καθώς και εμπρόσθια στα 1,9MPixels με δυνατότητα HD recording στα 30fps και αισθητήρα BSI επίσης. Αν και δεν ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες για τον επεξεργαστή, εικάζεται ότι, τουλάχιστον στην έκδοση που μας ενδιαφέρει και θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη, θα ενσωματώνει τον quad core Exynos 4 που ανακοίνωσε η Samsung τις προηγούμενες ημέρες.

    Θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις 16 και 32GB, ενώ αργότερα θα είναι διαθέσιμη και η έκδοση των 64GB (σαν κάτι να μας θυμίζει αυτό). Διαθέτει, φυσικά, υποστήριξη για κάρτες micro SD, Bluetooth 4.0, υποστήριξη GPS, Wi-Fi και NFC. Η μπαταρία του φτάνει τα 2.100mAh, ενώ οι διαστάσεις του είναι 136.6 x 70,6 x 8,6 χιλιοστά και το βάρος του 133 γραμμάρια.

    Ίσως πιο ενδιαφέρουσες και από τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, είναι όμως κάποιες από τις “έξυπνες” software λειτουργίες της συσκευής, οι οποίες κάνουν το Samsung Galaxy S III πραγματικά να “αλληλεπιδρά” μαζί σας, όπως η λειτουργία “Smart Stay” που χρησιμοποιεί την εμπρόσθια κάμερα για να παρακολουθήσει τα μάτια σας, αλλά και το προηγμένο σύστημα αναγνώρισης φωνής “S Voice”. Επιπλέον, το “S Beam” αποτελεί μία προηγμένη μορφή του Android Beam που είχε λανσαριστεί μαζί με το Android 4.0 και επιτρέπει σε μεγάλα αρχεία να μεταφέρονται ανάμεσα σε δύο συμβατές συσκευές με μεγάλη ταχύτητα, ενώ η λειτουργία “Pop up Play” επιτρέπει στο χρήστη να βλέπει ένα video οπουδήποτε στην οθόνη, έχοντας τη δυνατότητα να συνεχίζει να χρησιμοποιεί ταυτόχρονα και άλλες εφαρμογές. Η λειτουργία “All Share Cast” σας επιτρέπει να συνδέσετε το Galaxy S III στην τηλεόρασή σας ασύρματα, ενώ το “All Share Play” να μεταφέρετε αρχεία ασύρματα ανάμεσα στο κινητό και το tablet, το PC ή την τηλεόρασή σας, ανεξάρτητα από την απόσταση ανάμεσα στις συσκευές. Η λειτουργία “Group Cast” του “All Share Play” σάς δίνει τη δυνατότητα να μοιράζετε την οθόνη του κινητού με φίλους σας, αν βρίσκεστε στο ίδιο Wi-Fi δίκτυο.

    Να σημειώσουμε, τέλος, ότι η συσκευή θα κυκλοφορήσει σε δύο χρώματα (μπλε και άσπρο) και θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη στις 29 Μαΐου. Όπως, μας ενημερώνει ο Άγγελος Σφακιανάκης από το Λονδίνο, στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει το πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου και θα κοστίζει 699 ευρώ (16GB).

    Περισσότερες λεπτομέρειες σε συνεχή θέματα του digitallife.gr, σε συνεργασία με τον απεσταλμένο μας στο Λονδίνο Άγγελο Σφακιανάκη.

    Πηγές: The Verge, Engadget

    Related Articles

    20 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles