21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η Samsung μειώνει την γκάμα των smartphones της κατά 30% για το 2015!

    Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας, η Samsung το τελευταίο διάστημα καλείται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της κατακόρυφης μείωσης των πωλήσεων των smartphones της. Οι υπεύθυνοι της Samsung διαπιστώνοντας την κακή οικονομική πορεία του κορεατικού γίγαντα των νέων τεχνολογιών αποφάσισαν να δράσουν, για αυτό και η πρώτη τους κίνηση είναι να περικόψουν για το 2015 την γκάμα των συσκευών που διατίθενται από τη Samsung στην αγορά κατά 30%.
    samsung-z-tizen-smartphoneΕπιπλέον, τα μεγάλα κεφάλια της Samsung έχουν αποφασίσει να στρέψουν την εταιρεία σε μία διαφορετική κατεύθυνση, κυκλοφορώντας περισσότερες συσκευές οι οποίες να εντάσσονται στην low-range κατηγορία, ρίχνοντας λιγότερο το βάρος στις ακριβότερες ναυαρχίδες. Όπως τονίζει ο Robert Yi, head των investor relations της Samsung, η συγκεκριμένη απόφαση για την ελάττωση του αριθμού των smartphones που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2015 η Samsung πρόκειται να μειώσει σημαντικά τα κόστη παραγωγής, ενισχύοντας παράλληλα τα κέρδη. Επί χρόνια η Samsung βασιζόταν στη λογική του να κυκλοφορεί διαφορετικές εκδοχές του ίδιου μοντέλου, ενώ τώρα σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που εμφανίζονται στην αγορά, η Samsung είναι εμφανές ότι αναπροσαρμόζει τη στρατηγική της. Μπορεί η Samsung να εξακολουθεί αυτή τη στιγμή και να είναι η νούμερο 1 εταιρεία σε πωλήσεις, όμως η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή ο κορεατικός γίγαντας αντιμετωπίζει σφοδρότατο ανταγωνισμό από νέους παίκτες που εμφανίζονται στην αγορά (όπως για παράδειγμα η Xiaomi, η οποία αδιαμφισβήτητα κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα στην κινεζική αγορά).

    Η αναθεώρηση της στρατηγικής της Samsung αναμένεται να φέρει λιγότερες, αλλά πιο στοχευμένες συσκευές και μένει να δούμε σε βάθος χρόνου εάν θα λειτουργήσει και εάν θα καταφέρει να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles