21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η Samsung χάνει την αξία της ως εταιρεία κατά 12 δις. Γιατί κυκλοφορεί πολλά μοντέλα…

    Να την παθαίνεις από αποτυχημένες πωλήσεις, να πεις «δικαιολογείται». Αλλά να την παθαίνεις από την κυκλοφορία υπερβολικά πολλών συσκευών; Κι όμως, αυτό έχει συμβεί στη Samsung, η αξία της οποίας έπεσε κατά 12 δισεκατομμύρια, μετά από την πτώση της αξίας των μετοχών της αυτή την εβδομάδα κατά 6,2%.

    samsung-galaxy-s4-polycarbonate-body-macro1

    Οι αναλυτές εξηγούν στο Reuters ότι σε λιγότερο από τρεις μήνες από την ανακοίνωση της ναυαρχίδας της Samsung, του Galaxy S4, έχουν ήδη ανακοινωθεί άλλες δύο εναλλακτικές της εκδόσεις: το Samsung Galaxy S4 mini και το Galaxy S4 Active, ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί και το Galaxy S4 Zoom με την κάμερα των 16 MP. Αυτή η λογική του «ένα μοντέλο τηλεφώνου για τον καθένα», έχει ως αποτέλεσμα τα κέρδη της εταιρείας να εμφανίζονται μειωμένα. Η διασπορά σε πολλά «highend» smartphones, κάνει τις πωλήσεις να φθίνουν, ενώ εξακολουθεί η εταιρεία να πουλάει πάρα πολύ, midlevel smartphones.

    Μπορεί λοιπόν η Samsung να έχει απίθανους τζίρους, αλλά με τα πολλά smartphones που ανακοινώνει, μειώνεται το κέρδος της ανά συσκευή. Και οι επενδυτές πιστεύουν πως αυτό απειλεί την αναπτυξιακή της πορεία. Εμείς λέμε απλά πως ο κόσμος δεν χρειάζεται 50 Samsung Galaxy S4. Χρειάζεται ένα. Και μετά χρειάζεται όλα εκείνα τα εκπληκτικά mid level τηλέφωνα που βγάζει η Samsung και αγοράζει σαν τρελός ο πολύς ο κόσμος. Και πολύ καλά κάνει.

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles