21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Samsung stretchable OLED οθόνη βγαλμένη από το …μέλλον. Δείτε πώς λειτουργεί!

    Όπως σας γράψαμε πριν λίγες ημέρες, η Samsung ετοιμάζει μια stretchable οθόνη 9,1″, η οποία θα μπορούσε να παραμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό, ανάλογα με τις πιέσεις που της ασκούσε κάποιος ή κάτι.

    Samsung stretchable OLED

    Η παρουσίαση έλαβε χώρα, λοιπόν, και έχουμε στα χέρια μας μερικά slides που δείχνουν ακριβώς τον τρόπο λειτουργίας της! Πρώτον, το AMOLED panel βασίζεται στην LTPS τεχνολογία (Low-temperature polycrystalline silicon), αποδίδει φωτεινότητα 300 κεριών/τετραγωνικό εκατοστό και μπορεί να πάρει τόσο κυρτή, όσο και κοίλη μορφή, παραμορφωνόμενη έως 10 και 12 χιλιοστά αντίστοιχα!

    170525-6-logo

    Το εντυπωσιακό είναι το πως γίνεται εφικτό το “τέντωμα” της οθόνης. Η Samsung τοποθέτησε ένα ελαστικό υλικό ανάμεσα σε κάθε… pixel, δημιουργώντας μια “σπαστή” αλληλουχία pixels-ελαστικών μερών, ώστε να παραμορφώνεται το panel χωρίς να προκαλείται ζημιά. Φυσικά, κάτι τέτοιο σημαίνει πως υπάρχει ασυνέχεια και κενό μεταξύ των pixels, έτσι σίγουρα θα υπάρχει επίπτωση στην ποιότητα απεικόνισης, αλλά ο στόχος ήταν άλλος και επετεύχθη. Τώρα αναμένουμε η τεχνολογία αυτή να ωριμάσει και να μπεί σε μαζική παραγωγή, ώστε σύντομα να την δούμε σε smartphones και λοιπές συσκευές, ενώ η εταιρεία τονίζει πως οι εφαρμογές είναι πρακτικά απεριόριστες.

    170525-4-logo

    Φυσικά, ίσως αυτό δε συμβεί πριν το 2020, αλλά σίγουρα έχουμε κάτι να περιμένουμε με ανυπομονησία…

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles