18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Display από κρύσταλλο-ζαφείρι για περιορισμένο αριθμό iPhone 6 (φήμες);

    Το iPhone 6 βρίσκεται διαρκώς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς δεν μεσολαβεί ούτε μία μέρα που να μην υπάρχει έστω και μία είδηση ή φήμη που να το αφορά. Ειδικότερα, πάρα πολλές είναι οι αναφορές που γίνονται για την οθόνη του, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι κατασκευασμένη από κρύσταλλο-ζαφείρι. Ωστόσο, μία νέα φήμη ανατρέπει τα δεδομένα, καθώς είναι πολύ πιθανό τα συγκεκριμένου τύπου displays να μην φτάσουν για να καλύψουν την τεράστια παραγωγή του νέου μοντέλου της Αpple!

    iphone-6

    Με βάση την εν λόγω φήμη, μόνο συγκεκριμένα μοντέλα iPhone 6 θα έχουν τη πολυτέλεια ενός display από κρύσταλλο-ζαφείρι. Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν ορισμένοι παράγοντες της αγοράς, υπάρχει ένα όριο στο πόσα displays αυτού του τύπου μπορούν να υποστηρίξουν τη μεγάλη παραγωγή των iPhone 6, καθώς δε γίνεται να παραχθούν περισσότερα από 10 εκατομμύρια displays αυτού του τύπου για τους εναπομείναντες μήνες του 2014. Έτσι λοιπόν, υπάρχει μία πιθανότητα να ακολουθηθεί μία τακτική, σύμφωνα με την οποία συγκεκριμένα μοντέλα του iPhone 6 (τα πιο high-end ενδεχομένως) να βασίζονται σε αυτού του τύπου τις οθόνες, ενώ τα υπόλοιπα πιο «οικονομικά» μοντέλα να βασίζονται σε Gorilla Glass τύπου displays. Σύμφωνα με τις τιμές που επικρατούν αυτή τη στιγμή στην αγορά, η προσθήκη ενός display από κρύσταλλο-ζαφείρι στοιχίζει μεμονωμένα στον κατασκευαστή κοντά στα 45 δολάρια, σε αντίθεση με τα Gorilla Glass, όπου το συγκεκριμένο κόστος ανέρχεται περίπου στα 10 δολάρια.

    sapphire-glass

    Οι παραπάνω πληροφορίες βέβαια ανάγονται στη σφαίρα των φημών, για αυτό και θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να είμαστε επιφυλακτικοί. Εάν πάντως η Apple χρησιμοποιήσει το (σχεδόν άθραυστο) ζαφείρι στην οθόνη των iPhone 6, είμαστε βέβαιοι ότι τα διάφορα stress tests που δοκιμάζουν τις αντοχές του front panel (όπως αυτό του YouΤuber Marques Brownlee ή των κινέζων που «κακοποίησαν» ένα sapphire glass panel)  θα πολλαπλασιαστούν!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles