21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    “Σαρώνει” στις αίθουσες το Avatar: The Way of Water

    Το “Avatar: The Way of Water” μονοπωλεί το ενδιαφέρον στο σινεμά τις τελευταίες εβδομάδες, αφού το κοινό έσπευσε μαζικά στις κινηματογραφικές αίθουσες για να παρακολουθήσει την τελευταία ταινία του James Cameron. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το νέο Avatar να πετύχει «άνοιγμα» 134 εκατ. δολαρίων στο αμερικανικό box office, διαψεύδοντας τα στοιχεία των αναλυτών.

    Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο παγκόσμιο «άνοιγμα» της χρονιάς, η επιτυχία του όμως θα φανεί στην πορεία, όπως συμβαίνει παραδοσιακά με τις ταινίες του Cameron. Μέχρι στιγμής τα έσοδα στο παγκόσμιο box office ανέρχονται σε 435 εκατ. δολάρια.

    Ωστόσο, αξίζει να αναφέρουμε ότι πρόκειται για ένα project που απαίτησε τεράστιο budget, καθώς πρόκειται για μια εξαιρετικά ακριβή παραγωγή. Υπολογίζεται ότι το sequel του Avatar είναι ανάμεσα στις πιο ακριβές παραγωγές που έγιναν ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φέρει στα ταμεία περισσότερα από 2 δις. δολάρια, ένα “μαξιλάρι” το οποίο μόνο το Spider-Man: No Way Home έχει καταφέρει να πλησιάσει στα χρόνια της πανδημίας. Για τον Cameron όμως είναι ένας μαραθώνιος, όχι sprint.

    Σημειώνεται ότι η πρώτη ταινία του 2009 πέτυχε άνοιγμα ύψους 77 εκατ. δολαρίων στις ΗΠΑ και συνέχισε την ανοδική της πορεία μέχρι τα 2,92 δις. δολάρια. Πρόκειται για την πιο κερδοφόρα ταινία όλων των εποχών.

    Διαβάστε επίσης:

    Επικό το πρώτο επίσημο trailer του Oppenheimer

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles