14.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Satya Nadella, CEO Microsoft: “Είχα ψηφίσει όχι στην πιθανότητα εξαγοράς της Nokia από τη Microsoft”

    Τα μαθαίνουμε λίγο αργά τα νέα, αλλά, έστω κι έτσι, έχουν τη σημασία τους. Όταν ο Steve Ballmer πρότεινε η Microsoft να αγοράσει τη Nokia ώστε να “ενδυναμώσει” λίγο το τμήμα κινητής τηλεφωνίας, ο Satya Nadella πίστευε πως αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος. Και δεν είχε φυσικά και καθόλου άδικο.

    Microsoft-Satya-Nadella

    Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο νυν CEO της εταιρείας δεν έχει αλλάξει γνώμη για την εξαγορά που “κατέστρεψε” (κατά κάποιον τρόπο) και τις δύο εταιρείες.

    Στο νέο του βιβλίο “Hit Refresh”, ο πλέον πρόσφατος CEO του Redmond, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι προσπάθησε ανεπιτυχώς να αποτρέψει τον προκάτοχό του από την εξαγορά της Nokia.

    Σύμφωνα πάντα με το βιβλίο, ο Ballmer, είχε διοργανώσει μία ανεπίσημη “ψηφοφορία” ανάμεσα στα ανώτερα στελέχη της εταιρείας. Θα έπρεπε να προχωρήσουν σε μία εξαγορά της Nokia; Ο Ballmer τότε πίστευε ότι, χωρίς τη Nokia, το λειτουργικό σύστημα των Windows Phone της Microsoft δε θα ήταν ποτέ σε θέση να ανταγωνιστεί το iPhone της Apple και το Android της Google, τα οποία κυριαρχούσαν και τότε.

    Ο Nadella, ο οποίος ήταν τότε ο ανώτατος εκτελεστικός υπεύθυνος της cloud business της Microsoft και μέλος του εσωτερικού συμβουλίου του Ballmer, ψήφισε “όχι”. Και εξηγεί τους λόγους: “Ήταν πολύ αργά για να ξανακερδίσουμε το έδαφος που είχαμε χάσει. Ουσιαστικά κυνηγούσαμε την …ουρά των ανταγωνιστών μας”, γράφει  στο βιβλίο του.

    Το “όχι” στη σχετική ψηφοφορία του Nadella αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Bloomberg το 2014, λίγο μετά την ανάληψη του ρόλου του διευθύνοντος συμβούλου, αλλά ποτέ δεν το είχε αναγνωρίσει δημόσια έως σήμερα.

    Ο ίδιος λέει τώρα ότι η μεγαλύτερη του απογοήτευση από ολόκληρη την “ιστορία” της Nokia ήταν το “ανθρώπινο κόστος”.

    “Αναδρομικά, αυτό που λυπάμαι περισσότερο είναι η επίδραση που είχαν αυτές οι απολύσεις σε πολύ ταλαντούχους, παθιασμένους ανθρώπους στο τηλεφωνικό μας τμήμα”, γράφει ο Nadella και το σίγουρο είναι ότι λίγοι πλέον στη Microsoft δε συμμερίζονται την άποψή του.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles