15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Satya Nadella: Εξηγεί πώς η Microsoft μπορεί να είναι ανταγωνιστική χωρίς κάποια πλατφόρμα φορητών συσκευών

    Με την παραδοχή της Microsoft πριν από λίγες ημέρες, ότι τα Windows 10 Mobile δεν αποτελούν πλέον το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για την εταιρεία, πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι εξέφρασαν την απορία, πως ελπίζει να παραμείνει ανταγωνιστική σε μια παγκόσμια αγορά, η οποία κυριαρχείται από τις φορητές συσκευές. Αυτό ακριβώς ρωτήθηκε σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε, ο CEO της Microsoft, Satya Nadella.

    nadella

    Ο ίδιος, αναγνωρίζει το γεγονός ότι η διάθεση φορητών συσκευών έχει ξεπεράσει την αντίστοιχη των PCs, μια αγορά στην οποία η εταιρεία συνεχίζει να κυριαρχεί. Ωστόσο, ως απάντηση στην υπεροχή της Google και της Apple στον τομέα του mobile, ο Nadella εξηγεί ότι έχει πάρει το μάθημά του από την ιστορία. Αμφισβητώντας τη διαχρονικότητα μιας συγκεκριμένης τεχνολογίας στην αγορά, αναφέρθηκε στη Microsoft των προηγούμενων ετών, που η κυρίαρχη σκέψη ήταν ότι ήταν αήττητη. Εξήγησε ότι η επιτυχία της Apple προήλθε μέσω του iPhone και του iPod, υποστήριξε ότι εστιάζει στο μέλλον και πώς η Microsoft ελπίζει να πραγματοποιήσει ανάκαμψη στην αγορά.

    Το συμβαίνει όμως στο παρόν; Ο Nadella, τόνισε ότι ενώ η εταιρεία κοιτάζει στο μέλλον προκειμένου να αποκτήσει μια ηγετική θέση, για την ώρα, επικεντρώνεται απλά στην υποστήριξη και στην παροχή του λογισμικού στους χρήστες, ανεξάρτητα από ποια πλατφόρμα προτιμούν. Όσον αφορά το mobile hardware ο Nadella εξηγεί: «Δυστυχώς, δεν έχουμε το μερίδιο αγοράς που να δικαιολογεί το smartphone hardware. Είναι μια πραγματικότητα. Δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε σαν ένα τρίτο οικοσύστημα, χωρίς μερίδιο και χωρίς την προσέλκυση developers».

    Εν τω μεταξύ, πιστεύει ότι ερωτήσεις, όπως, τι προσδιορίζει τον όρο φορητές συσκευές, ή ποιος θα είναι ο επόμενος τύπος των φορητών συσκευών, και η προσπάθεια απάντησης αυτών των ερωτημάτων, είναι το εισιτήριο για την επιτυχία. Αναφέρεται στην ολοένα και μεγαλύτερη άνθηση και απήχηση που γνωρίζουν οι 2-in-1 συσκευές, ως ένα καλό παράδειγμα της συγκεκριμένης θεώρησης. Επομένως, αν και η Microsoft παραδέχεται ότι το παιχνίδι στις φορητές συσκευές έχει χαθεί από εταιρείες όπως η Apple και η Google, ο Nadella παραμένει αισιόδοξος, αναφερόμενος σε τύπους συσκευών και concepts που θα βρίσκονται πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό και στα οποία θα εργαστεί η εταιρεία.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles