21.6 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Σε ανησυχητικά επίπεδα οι θάνατοι στην προσπάθεια για λήψη μιας καλής φωτογραφίας selfie

    Σύμφωνα με νέα έρευνα που διεξήχθη πρόσφατα, 127 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, συνολικά, στην προσπάθειά τους να πραγματοποιήσουν λήψη μιας καλής φωτογραφίας selfie, για μια περίοδο 29 μηνών που έληξε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η μεγαλύτερη πλειοψηφία των θανάτων έλαβε χώρα στην Ινδία, με τον αριθμό αυτό να ανέρχεται στα 76 άτομα συνολικά, ενώ στις ΗΠΑ το ίδιο διάστημα είχαν καταγραφεί 8 θάνατοι.

    Η πιο συχνή αιτία θανάτου, κατά την προσπάθεια του ατόμου ή των ατόμων να πετύχουν μια καλή λήψη μιας selfie, είναι η πτώση από μια υπερυψωμένη τοποθεσία, όπως για παράδειγμα ένα κτίριο ή ένα βουνό. Ακολουθούν οι θάνατοι οι οποίοι προκλήθηκαν από το συνδυασμό ύψους και νερού, ενώ τέλος στην εξίσωση εμφανίζονται και τα… τρένα. Να αναφερθεί ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon της Πενσιλβανία των ΗΠΑ και άλλα δυο ινδικά Πανεπιστήμια.

    selfies

    Η έρευνα αναφέρεται στην τάση επικρατεί για λήψη φωτογραφιών selfies μέσα σε τρένο, καθώς εμπεριέχει την αντίληψη πως η αποτύπωση της στιγμής αυτής αποτελεί ένδειξη ρομαντισμού και αιώνιας διατήρησης της φιλίας. Οι θάνατοι είναι αποτέλεσμα οκτώ συνολικά παραγόντων, μεταξύ αυτών βρίσκονται τα όπλα, τα οχήματα, ο ηλεκτρισμός και τα ζώα. Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως ο πρώτος θάνατος που αναφέρει ως αιτία την αναζήτηση μιας καλής τοποθεσίας για λήψη selfie τοποθετείται χρονικά το Μάρτιο του 2014, ενώ η χρονιά έκλεισε με άλλους 15. Πέρυσι, καταγράφηκαν 39 περιστατικά και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016 έχουμε 73 περιπτώσεις.

    «Έπειτα από την ενδελεχή ανάλυση των θανάτων, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ως επικίνδυνη selfie ορίζεται εκείνη η οποία μπορεί να προκαλέσει το θάνατο εξαιτίας των προαναφερθέντων παραγόντων». Για παράδειγμα, μια φωτογραφία η οποία λήφθηκε στην άκρη του βουνού ενέχει υψηλό κίνδυνο για τον εικονιζόμενο. Όμως οι ερευνητές τονίζουν ότι αυτού του είδους οι φωτογραφίες δε θέτουν σε κίνδυνο μόνο τους ίδιους τους εικονιζόμενους, αλλά και τους φίλους τους. Από τους 127 θανάτους, οι 24 περιελάμβαναν πολλαπλές απώλειες ζωών.

    Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί μια παρέα 10 φίλων οι οποίοι επισκέφθηκαν πρόσφατα τη λίμνη Mangrul στην Ινδία. Συνολικά 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν το φουσκωτό στο οποίο επέβαιναν αναποδογύρισε στη προσπάθειά τους να πετύχουν μια καλή λήψη. Τέλος, η έρευνα έδειξε ότι οι άνδρες είναι πιο επιρρεπείς στις επικίνδυνες selfies. Πάνω από το 70% των θυμάτων ήταν 24 ετών ή νεότεροι, κάτι που αποτελεί μια σαφή ένδειξη των ηλικιών στις οποίες οι selfies είναι πιο διαδεδομένες.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles