16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Σε διαδικασίες εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή η Cyta

    cyta_office

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για τη Cyta, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και οι εξελίξεις που θα δρομολογηθούν σε σχέση με την θυγατρική της Cyta στην Ελλάδα.

    Πιθανοί ενδιαφερόμενοι θεωρούνται εταιρείες από το Ισραήλ και άλλες χώρες, αλλά και οι Deutsche Telekom – Vodafone (συνεργάζεται ήδη με τη Cyta για την κινητή τηλεφωνία) δύο εταιρείες που όπως είναι γνωστό, εδώ και χρόνια, έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελλάδα, κάτι που μεγαλώνει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον της ελληνικής τηλεπικοινωνιακής αγοράς γύρω από την αποκρατικοποίηση του κυπριακού τηλεπικοινωνιακού οργανισμού.

    Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση προόδου για την αποκρατικοποίηση της Cyta, στην πρώτη φάση η διαδικασία περιλαμβάνει κυρίως την παροχή των αναγκαίων πληροφοριών προς τους συμβούλους, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη διεξαγωγή των απαιτούμενων αναλύσεων. Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, θα ξεκινήσει η διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή. Η φάση αυτή θα σχεδιαστεί και θα εφαρμοστεί από τους συμβούλους στη βάση ανοικτών και διάφανων διαδικασιών διεθνούς επιπέδου. Και οι δύο φάσεις θα διενεργηθούν σε στενή συνεργασία με τη διεύθυνση και το διοικητικό συμβούλιο της Cyta.

    Η δεύτερη φάση ειδικότερα θα χωριστεί σε τρία διαδοχικά στάδια, ως εξής: 1° στάδιο: Εκδήλωση ενδιαφέροντος, 2° στάδιο: Υποβολή μη-δεσμευτικών προσφορών και 3° στάδιο: Υποβολή δεσμευτικών προσφορών.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles