19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Σε δημοπρασία του οίκου Aguttes θα πωληθεί ως NFT το πρώτο SMS στην ιστορία

    Το τελευταίο διάστημα, τα NFTs έχουν φέρει τα “πάνω κάτω” στην αγορά έργων τέχνης, τουλάχιστον όπως αυτή τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Οι ειδήσεις που αφορούν φηφιακά έργα που πωλούνται έναντι εκατομμυρίων έχουν γίνει καθημερινές, ενώ πολλοί είναι αυτοί που απορρούν με τις εν λόγω δημοπρασίες.

    Ένα μήνυμα με την ευχή: «Καλά Χριστούγεννα»

    Ως NFT σε δημοπρασία του οίκου Aguttes στη Γαλλία θα πωληθεί και το πρώτο SMS στην ιστορία, που στάλθηκε από τη βρετανική Vodafone στις 3 Δεκεμβρίου 1992. Το SMS που είχε λάβει εκείνη την εποχή ο Ρίτσαρντ Τζέρβις, ένας συνεργάτης της Vodafone, αποτελείται από 15 χαρακτήρες που συνθέτουν μια ευχή: «Καλά Χριστούγεννα». 

    Ο αγοραστής θα μπορεί να πληρώσει με κρυπτονομίσματα και θα γίνει ο αποκλειστικός ιδιοκτήτης ενός ψηφιακού και μοναδικού αντιγράφου του αυθεντικού πρωτοκόλλου επικοινωνίας με το οποίο μεταδόθηκε το πρώτο SMS στον κόσμο. Η Vodafone ανακοίνωσε ότι τα έσοδα θα πάνε στην Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

    Διαβάστε επίσης:

    1 εκατ. δολάρια για ακυκλοφόρητο demo της Γουίτνεϊ Χιούστον σε δημοπρασία NFT

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles