15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Σε δημοπρασία βιολί από το “Μάγο του Οζ”- Αναμένεται να αγγίξει τα 20 εκατ. δολάρια

    Αρκετές φορές έχουμε δει πολύτιμα αντικείμενα που ανήκαν σε σπουδαίους μουσικούς ή σημάδεψαν με την παρουσία τους μια ταινία να βγαίνουν σε δημοπρασία και να πωλούνται έναντι πολλών χιλιάδων, ακόμα και εκατομμυρίων δολαρίων. Ένα ακόμα τέτοιο αντικείμενο είναι έτοιμο να βγει σε δημοπρασία και αναμένεται η τιμή του να σπάσει το ρεκόρ στην κατηγορία.

    Πρόκειται για ένα ανεκτίμητης αξίας βιολί, τριακοσίων περίπου ετών, που φημολογείται ότι έχει «παίξει» στη βραβευμένη με Όσκαρ μουσική του «Μάγου του Οζ», το οποίο θα βγει σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα από τον οίκο δημοπρασιών Tarisio.

    Το πολύτιμο βιολί εκτιμάται πως θα μπορούσε να φτάσει τα 20 εκατομμύρια δολάρια, λόγω της εξαιρετικής του κατάστασης και ιστορίας. Το σπάνιο Στραντιβάριους ανήκε στον Ρώσο βιρτουόζο του βιολιού Τόσα Σάιντελ, γεννημένο στην Οδησσό ο οποίος θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους βιολιστές του 20ού αιώνα, φημισμένος για τον πλούσιο τόνο και τη συναισθηματική του ένταση. Υπάρχουν περίπου 600 βιολιά σε όλο τον κόσμο που κατασκευάστηκαν στο ατελιέ του Στραντιβάρι, – η υψηλότερη τιμή που καταβλήθηκε σε δημοπρασία μέσω διαδικτύου ήταν 15,9 εκατομμύρια δολάρια το 2011, οπότε το συγκεκριμένο βιολί θα μπορούσε να κάνει ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

    Διαβάστε επίσης:

    Έρευνα: Σημαντική για την ψυχική υγεία η μικρή αποχή από τα social media (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles