18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Sidewalk Labs. Η νέα εταιρεία της Google που θέλει να βελτιώσει τη ζωή στις πόλεις

    Ο CEO της Google, Larry Page, ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες το λανσάρισμα της Sidewalk Labs, μίας νέας εταιρείας “αστικής καινοτομίας” που έχει ως στόχο να βελτιώσει τη ζωή στην πόλη, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία.

    sidewalk labs

    Η νέα εταιρεία θα στοχεύσει στην “ανάπτυξη αστικών τεχνολογιών που θα αντιμετωπίζουν ζητήματα όπως το κόστος ζωής σε μία πόλη, οι αποδοτικές μετακινήσεις αλλά και η χρήση της ενέργειας”.

    O CEO της νέας εταιρείας θα είναι ο Dan Doctoroff, πρώην CEO του Bloomberg και αντιδήμαρχος οικονομικής ανάπτυξης και ανοικοδόμησης της πόλης της Νέας Υόρκης.

    Η ιστοσελίδα sidewalkinc.com συνοδεύει το λανσάρισμα τις νέας εταιρείας, μαζί με ένα σχετικό δελτίο τύπου από την Google.

    Ακολουθώντας το μοντέλο που έχει χρησιμοποιήσει και στην “ιατρική” εταιρεία Calico, η Google θέλει να εισχωρήσει σε ακόμη έναν τομέα της ζωής μας και να προσπαθήσει να τον κάνει καλύτερο, με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Ως πρόγευση πάντως των προσπαθειών της να βελτιώσει μία… πόλη μπορεί να θεωρηθεί, πάντως, και η πρόταση επανασχεδιασμού των κεντρικών της γραφείων που είδαμε πριν λίγο καιρό.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles