21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Siswoo Longbow C55 Hands-On Review: «Όταν το brand-name δεν παίζει ρόλο»!

    H κινεζική θύελλα στα smartphones συνεχίζεται με αδιάκοπη ένταση, καθώς οι κινεζικές εταιρείες όσο περνάει ο καιρός κάνουν ολοένα και πιο αισθητή την παρουσία τους, ρίχνοντας στην αγορά ετοιμοπόλεμες συσκευές που διακρίνονται για τον value for money προσανατολισμό τους. Φυσικά και στις «made in China» εταιρείες υπάρχουν διαβαθμίσεις, καθώς υπάρχουν οι υψηλής δυναμικής (όπως για παράδειγμα η Huawei), οι αναπτυσσόμενες (όπως η Doogee ή η Oppo) και οι λιγότερο γνωστές, οι οποίες όμως επιχειρούν να δηλώσουν με δυναμικό τρόπο την παρουσία τους στην παγκόσμια αγορά. Στην τρίτη κατηγορία ανήκει και η Siswoo, η οποία φιλοδοξεί με το Longbow C55 να κεντρίσει το ενδιαφέρον των υποστηρικτών της value for money κατηγορίας, οι οποίοι συνήθως στρέφουν την προσοχή τους σε smartphones που έχουν βρει τη χρυσή τιμή ανάμεσα στην προσιτή τιμή και στις ικανοποιητικές επιδόσεις.

    Siswoo Longbow C55 (2)

    Εξωτερικές εντυπώσεις

    Αντικρίζοντας για πρώτη φορά το Siswoo Longbow C55 μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε ότι οι κατασκευαστές του δούλεψαν αρκετά πάνω στη δημιουργία μίας συσκευής με ικανοποιητική ποιότητα κατασκευής, η οποία κατασκευάστηκε με γνώμονα την ευκολία χρήσης και τον λειτουργικό χαρακτήρα. Το εξαιρετικά ανθεκτικό πλαστικό από το οποίο αποτελείται το Longbow C55 δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης, ενώ η γενικότερη αίσθηση που αφήνει είναι ότι είναι αρκετά «premium» για τα χρήματα που κοστίζει. Παράλληλα, οι διαστάσεις του (78×154,5×8,4 mm) σε συνδυασμό με το ελαφρύ βάρος (145 γραμμάρια), καθιστούν τη χρήση του Longbow C55 μία αρκετά ξεκούραστη εμπειρία, ακόμη και ύστερα από πολύωρη χρήση.

    Siswoo Longbow C55 (10)

    Siswoo Longbow C55 (9)
    Σε ότι έχει να κάνει με την τοποθέτηση των πλήκτρων ελέγχου, οι σχεδιαστές του Longbow C55 δεν ξέφυγαν από τις παραδοσιακές σχεδιαστικές νόρμες που έχουμε συνηθίσει στις περισσότερες συσκευές της συγκεκριμένης κατηγορίας. Έτσι λοιπόν, το power/lock button είναι στη δεξιά πλευρά της συσκευής, ενώ τα volume rockers για την αυξομείωση της έντασης του ήχου είναι τοποθετημένα στο αριστερό κομμάτι. Επίσης, στην κάτω πλευρά υπάρχει η microUSB port για τη φόρτιση και για τη μεταφορά δεδομένων, ενώ στο επάνω τμήμα βρήκαμε το audio input jack. Επίσης, η πρόταση της Siswoo διαθέτει αποσπώμενο καπάκι, όπου κοιτάζοντας στο εσωτερικό του C55 (εκτός από την μπαταρία των 3.000mAh) θα βρείτε την υποδοχή για την εισαγωγή την κάρτα microSD και την θύρα για την εισαγωγή των microSIM (υποστηρίζει δίκαρτη Dual SIM λειτουργία).

    Siswoo Longbow C55 (1)

    Siswoo Longbow C55 (4)
    Σε γενικές γραμμές, σε ότι έχει να κάνει με την εξωτερική εμφάνιση της συσκευής, σίγουρα δεν θα συναντήσετε κάτι συνταρακτικό και διαφορετικό από τα συνηθισμένα, παρόλα αυτά το Longbow C55 είναι ξεκούραστο και άνετο στη χρήση και αυτό άλλωστε είναι που μετράει περισσότερο…

    Ιδανικός mobile σύντροφος…

    Οι Κινέζοι της Siswoo χρησιμοποίησαν ένα αρκετά ποιοτικό IPS OGS HD display στο Longbow C55, το οποίο διακρίνεται για την πολύ καλή ρεαλιστική απόδοση των χρωμάτων, την εξαιρετική ευκρίνεια και τα ικανοποιητικά επίπεδα φωτεινότητας. Το οπτικό αποτέλεσμα μέσα από τις 5.5 ίντσες και τα 1280×720 pixels είναι άκρως ικανοποιητικό και φανερώνει ότι η Siswoo δεν μπήκε στη διαδικασία να θυσιάσει την ποιότητα της οθόνης της συσκευής της για να κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα την τιμή της.

    Siswoo Longbow C55 (3)

    Ακολουθώντας την τακτική πολλών made in China κατασκευαστών, η Siswoo πλαισιώνει το εσωτερικό του Longbow C55 με ένα octa-core MTK6753 chipset που η CPU του τρέχει στα 1,3GHz και το οποίο συνοδεύεται από 2GB μνήμης RAM. Το εν λόγω configuration σίγουρα καλύπτει με χαρακτηριστική άνεση το 99% των εφαρμογών που βρίσκονται ανεβασμένες στο Play Store της Google και εξασφαλίζει άνεση, ταχύτητα και γρήγορη απόκριση, καθιστώντας κάθε έννοια lag, είδος προς εξαφάνιση. Το Longbow C55 βέβαια δεν είναι μία πανάκριβη ναυαρχίδα που μπορεί να «τρελάνει» τα benchmarking utilities, ωστόσο τα basic καθημερινά tasks που θέλει ο μέσος χρήστης τα έχει για… πρωϊνό.

    Siswoo Longbow C55 (6)

    Κοιτάζοντας το score που μας έδωσε η πρόταση της Siswoo στο AnTuTu Benchmark δεν μπορούμε να πούμε ότι στα χέρια σας θα κρατήσετε έναν μικρό κινητό σίφουνα, καθώς με score που βρίσκεται λίγο παραπάνω από τους 32.000 πόντους, το C55 σαφώς και δεν ανήκει στο club των πιο γρήγορων κινητών που υπάρχουν στον πλανήτη. Παρόλα αυτά, στην καθημερινή ενασχόληση μαζί του το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας καλύψει και με το παραπάνω, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.

    Siswoo Antutu Benchmark

    Σε ότι έχει να κάνει με τα υπόλοιπα τεχνικά του χαρακτηριστικά, το Longbow C55 διαθέτει 16GB αποθηκευτικού χώρου, τα οποία μπορούν να κριθούν ως αρκετά για τις ανάγκες του μέσου χρήστη, ενώ βέβαια για τους users που αναζητούν το κάτι παραπάνω η δυνατότητα της εισαγωγής microSD σίγουρα θα τους… ανακουφίσει. Επιπλέον, η πρόταση της κινεζικής εταιρείας υποστηρίζει δίκτυα 4G LTE, Bluetooth 4.0, GPS (A-GPS, GLONASS), ενώ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η WLAN 802.11 a/b/g/n υποστήριξη, επιτρέποντας τη χρήση Dual Band Wi-Fi, ενώ ως αρκετά χρήσιμη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η λειτουργία των υπερύθρων IR (δίνει τη δυνατότητα ελέγχου διαφορετικών οικιακών συσκευών από το smartphone σας μέσω του κατάλληλα app πάντοτε). Τέλος, όσον αφορά το λειτουργικό του, το Longbow C55 βασίζεται στο Android Lollipop 5.1, με την έκδοση του να είναι αρκετά «καθαρή» και χωρίς ιδιαίτερες παρεμβάσεις από την κινεζική εταιρεία.

    Siswoo User Interface 2

    Μία αξιοπρεπής επιλογή…

    Όπως βέβαια κάθε σύγχρονο smartphone, έτσι και το C55 υποστηρίζει δύο κάμερες, με την κύρια κάμερα να προσφέρει φωτογραφίες με ανώτερη ανάλυση στα 13MP και διάφραγμα στα f2/0. Επίσης, η main camera της συσκευής υποστηρίζει auto-focus, touch-to-focus και video recording λειτουργίες, όπως επίσης και ένα αρκετά δυνατό flash, το οποίο εξασφαλίζει ένα σημαντικά φωτεινό φωτογραφικό αποτέλεσμα, ακόμη και όταν οι συνθήκες του περιβάλλοντος (νυχτερινές ώρες για παράδειγμα) δεν ευνοούν τη λήψη φωτογραφιών. Επιπλέον, οι φίλοι των selfies δεν θα απογοητευθούν, καθώς το Longbow C55 προσφέρει selfies με ποιότητα στα 5MP.

    Siswoo Longbow C55 (8)

    Ολοκληρώνοντας, την εμπειρία μας με το Siswoo Longbow C55, δεν σας κρύβουμε ότι η συγκεκριμένη συσκευή μας εξέπληξε ευχάριστα, παρόλο που δεν προέρχεται από ένα πολύ γνωστό brand-name. To C55 αποδεικνύει περίτρανα ότι στο γήπεδο της κινητής τηλεφωνίας, μπάλα δεν παίζουν μόνο τα μεγάλα «ονόματα», ενώ ακόμη και ένα «outsider» μπορεί να σκοράρει και να κερδίσει τον σεβασμνό από τα πλήθη! Με τιμή κοντά στα 170 ευρώ, το Siswoo Longbow C55 είναι μία αξιόπιστη πρόταση που σίγουρα αξίζει τα χρήματα της μέχρι τελευταίου cent…

    *To Siswoo Longbow C55 της δοκιμής μας είναι μία προσφορά του http://www.pcmaniac.gr/

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles