17.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Skye Orbit: το αυτόνομο drone που σε ακολουθεί όπου πας

    Τα αυτόνομα drone φαίνεται ότι γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Μια νέα start-up Κινέζικη εταιρία, η Skye Intelligence Technology, κατασκεύασε πρόσφατα ένα drone με το όνομα «Skye Orbit» και ξεκίνησε τη διαδικασία αναζήτησης χορηγών μέσω του Kickstarter, όπου κατάφερε τελικά να μαζέψει το απαραίτητο ποσό. Όπως λέει η εταιρία πρόκειται για το «πρώτο social sharing drone στον κόσμο που είναι αυτόματο και σε ακολουθεί όπου πας».

    sdfg

    Ένας λόγος για τον οποίο κατάφερε να πιάσει τον στόχο του στο Kickstarter είναι η τιμή του. Κοστίζει λίγο κάτω από τα 500 δολάρια, κάτι που το κάνει πιο οικονομικά ανεκτό για τις τσέπες μας σε σχέση με τη Hover Camera που παρουσιάστηκε πριν από ένα μήνα και κοστίζει 600 δολάρια, αλλά και το DJI Phantom 4 που κοστίζει 1.399 δολάρια. Το Skye Orbit χρησιμοποιεί άλλη μέθοδο ανίχνευσης σε σχέση με τη Hover Camera και το DJI Phantom 4. Η Hover Camera χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης αντικειμένων και το DJI Phantom 4 βασίζεται σε πιο περίπλοκες ενσωματωμένες 3D κάμερες, ενώ το Skye Orbit μπορεί πολύ απλά να ακολουθεί τον χρήστη αρκεί να έχει πάνω του έναν ανιχνευτή. Το Skye Orbit βασίζεται στo GPS, το Computer Vision και αυτό που ονομάζει η εταιρία «SGIT tracking», τα οποία δουλεύουν όλα μαζί για να λειτουργήσει το «πιο ακριβές σύστημα παρακολούθησης». Ο ανιχνευτής που φοράει ο χρήστης είναι ανθεκτικός στο νερό, αλλά όχι αδιάβροχος, ενώ το drone χρησιμοποιεί αποσπώμενη μπαταρία των 5,100 mAh με χρόνο φόρτισης τις 2,2 ώρες, χρόνος αρκετός για να κρατήσει το drone στον αέρα για 22 λεπτά. Το drone έχει τέσσερις έλικες και μπορεί να φτάσει την ταχύτητα των 10 μέτρων το δευτερόλεπτο και κάμερα με ανάλυση 16 mpixel, 120 μοίρες θέασης, ενώ καυχιέται για τη δυνατότητα εγγραφής βίντεο ανάλυσης 1080p με 30 έως 60 καρέ το δευτερόλεπτο.

    Παρόλο που το Skye Orbit δεν καταγράφει ήχο, η συσκευασία του περιέχει με εφαρμογή για το κινητό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επεξεργασία των βίντεο και προσθήκη ήχου. Η εταιρία ισχυρίζεται ότι η εφαρμογή εκμεταλλεύεται όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την επεξεργασία και διανομή των βίντεο χωρίς την χρήση υπολογιστή. Η εφαρμογή είναι συμβατή μόνο με iOS 8.0 συσκευές ή νεώτερες, όμως η έκδοση για Android συσκευές είναι ήδη στα σκαριά. Η εταιρία  αναμένεται να ξεκινήσει τις αποστολές των πρώτων Skye Orbit τον Ιούνιο του 2016 στην τιμή των 469 δολαρίων!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles