24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Smart φακοί επαφής. Η Google συμφώνησε με τη Novartis για την ανάπτυξη τους!

    Η Google επενδύει πολύ χρόνο και χρήμα σε εναλλακτικά high-tech projects, τα οποία αποσκοπούν στο να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη και καλύτερη. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η ανάπτυξη μίας διαφορετικής «wearable» συσκευής, καθώς η Google σε συνεργασία με τη Novartis που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας, συμφώνησαν για να αναπτύξουν από κοινού τους smart φακούς επαφής, του οποίους είχε παρουσιάσει η γνωστή εταιρεία για πρώτη φορά στις αρχές του 2014! Τον κύριο λόγο στην ανάπτυξη του εν λόγω εγχειρήματος έχει αναλάβει το Google [x], η ομάδα που δίνει πνοή σε όλα τα top secret projects της Google.  smart contact lenses google

    Το προϊόν που φιλοδοξούν να κυκλοφορήσουν στην αγορά η Google και η Novartis, όχι μόνο θα βοηθάει στη φροντίδα του ματιού, αλλά παράλληλα θα εξυπηρετεί στη γρήγορη διάγνωση και στον έλεγχο ορισμένων ασθενειών. Σύμφωνα με τη συμφωνία ανάμεσα στις δύο εταιρείες, η Google [x] σε συνεργασία με την Alcon (το ειδικό τμήμα της Novartis που ασχολείται με τη φροντίδα του ματιού), θα ενσωματώσουν στους smart φακούς επαφής, ειδικούς σένσορες, microchips και άλλους είδους μικροσκοπικά ηλεκτρονικά συστήματα. Όπως μέχρι στιγμής έχει αποκαλυφθεί οι συγκεκριμένοι φακοί επαφής, θα επιτελούν δύο λειτουργίες… H πρώτη θα αφορά στη δυνατότητα των ασθενών που πάσχουν από διαβήτη να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τα επίπεδα του διαβήτη στο αίμα τους, μέσω της δυνατότητας των smart φακών επαφής να μετρούν τη γλυκόζη που βρίσκεται στα δάκρυα του ματιού. Η δεύτερη λειτουργία θα βελτιώνει την όραση στα άτομα που πάσχουν από πρεσβυωπία, βοηθώντας στη φυσική εστίαση του ματιού στα κοντινά αντικείμενα.

    fakoi epafis2

    Αναμφίβολα, η Google πετυχαίνει μία πάρα πολύ ισχυρή συμφωνία, η οποία σίγουρα θα τη βοηθήσει ώστε να φέρει το όραμα της πιο κοντά στην πραγματικότητα, προσφέροντας την τεχνολογία της σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles