18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Το Snapchat απέκτησε ίσως την πιο cool λειτουργία chat και βίντεο κλήσεων!

    Το Snapchat ξεκίνησε ως μία εφαρμογή ανταλλαγής φωτογραφιών και βίντεο τα οποία διαγράφονταν αμέσως μετά την προβολή τους. Η εφαρμογή γνώρισε γρήγορα την επιτυχία και δεν ήταν λίγες οι προτάσεις που δέχτηκε για εξαγορά, με τις πιο σοβαρές να έρχονται από το Facebook και τη Google, οι οποίες τελικά απορρίφθηκαν.

    Καμία επιχείρηση δεν πρέπει να αναπαύεται, με το Snapchat να το γνωρίζει αυτό και να κυκλοφορεί τη νέα λειτουργία Chat στις νέες εκδόσεις του για Android και iOS. Μέσω της λειτουργίας αυτής, οι χρήστες μπορούν για πρώτη φορά να ανταλλάξουν μηνύματα κειμένου και να πραγματοποιήσουν βίντεο κλήσεις με έναν μοναδικό τρόπο, ο οποίος χαρακτηρίζει την εφαρμογή από το ξεκίνημα της.

    snapchat chat

    Ξεκινώντας, ένας χρήστης μπορεί να στείλει ένα μήνυμα κειμένου σέρνοντας το δάχτυλο του προς τα δεξιά στο όνομα κάποιας επαφής μέσα στην εφαρμογή. Στέλνοντας το μήνυμα, μία push ειδοποίηση θα εμφανιστεί στη συσκευή του παραλήπτη για να εισέλθει στη συνομιλία. Να τονίσω πως όσα μηνύματα κι αν σταλθούν σε ένα συγκεκριμένο χρήστη, εκείνος θα λάβει μονάχα μια φορά την push ειδοποίηση και όχι τόσες φορές όσα είναι τα μηνύματα που στάλθηκαν, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες chat εφαρμογές.

    Όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω εικόνα, υπάρχει ένα εικονίδιο με κίτρινο χρώμα και έναν κύκλο στο κέντρο. Όταν το χρώμα του είναι κίτρινο, σημαίνει πως μονάχα ο αποστολέας βρίσκεται μέσα στη συνομιλία, ενώ ο παραλήπτης όχι. Τη στιγμή που το εικονίδιο γίνεται μπλε, σημαίνει πως και ο παραλήπτης βλέπει το παράθυρο της συνομιλίας, κάτι το οποίο επιτρέπει να ξεκινήσουν οι βίντεο κλήσεις και από τις δύο πλευρές.

    snapchat chat

    Πατώντας το μπλε εικονίδιο και κρατώντας το δάχτυλο στην οθόνη, ο αποστολέας ξεκινά τη βίντεο κλήση. Ο παραλήπτης δε δέχεται κάποια ειδοποίηση και η βίντεο κλήση εμφανίζεται αμέσως στην οθόνη του. Μπορεί, αν θέλει, απλώς να βλέπει ζωντανά τον άλλο χρήστη ή να πατήσει και αυτός το μπλε εικονίδιο και με παρόμοιο τρόπο να συμμετάσχει και αυτός στη βίντεο κλήση. Αυτό σημαίνει πως δεν είναι απαραίτητο και οι δύο να συμμετέχουν. Με την απομάκρυνση του δαχτύλου από την οθόνη, η βίντεο κλήση τερματίζεται.

    Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε από την παραπάνω εικόνα, ο αποστολέας βλέπει σε ένα μικρό κύκλο το βίντεο το οποίο στέλνει ζωντανά στον άλλο χρήστη, με τον κύκλο να ξεθωριάζει και να βοηθά στην καλύτερη προβολή του βίντεο του οποίου λαμβάνει από τον άλλο χρήστη. Σέρνοντας τον κύκλο απότομα προς τα πάνω, ενεργοποιείται η πίσω κάμερα της συσκευής, ενώ σέρνοντας τον κύκλο απότομα προς τα κάτω ενεργοποιείται η μπροστά κάμερα της συσκευής. Η εναλλαγή είναι αρκετά cool!

    Κάτι το οποίο δεν έχω αναφέρει έως τώρα και είναι χαρακτηριστικό του Snapchat, είναι η διαγραφή του περιεχομένου. Όπως ισχύει και με την αποστολή εικόνων και βίντεο, έτσι και στο chat μόλις ο αποστολέας και ο παραλήπτης δουν ένα μήνυμα, αυτό διαγράφεται με την αποχώρηση τους από τη συνομιλία. Βέβαια, πατώντας ένα συγκεκριμένο μήνυμα μέσα στη συνομιλία, αυτό μπορεί και αποθηκεύεται και δε διαγράφεται μαζί με τα υπόλοιπα μηνύματα της συνομιλίας. Η λειτουργία είναι χρήσιμη για αποθήκευση πληροφοριών, όπως διευθύνσεις, τηλέφωνα κλπ.

    Αυτό που πιστεύει η ομάδα του Snapchat είναι πως σε μία συνομιλία θα πρέπει να υπάρχει η πλήρης προσοχή και από τις δύο πλευρές, γι’αυτό και η λειτουργία Chat είναι ίσως η πιο cool λειτουργία η οποία κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά των messengers. Θα ανταποκριθούν άραγε θετικά οι χρήστες;

    Τέλος, κυκλοφορεί ένα βίντεο από το The Verge στο οποίο γίνεται δοκιμή της νέας λειτουργίας.

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles