21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Τέλος εποχής. Η Sony πουλάει το τμήμα υπολογιστών VAIO

    Τα reports επιβεβαιώνονται και η Sony ανακοινώνει επίσημα τα σχέδιά της να πουλήσει το τμήμα υπολογιστών VAIO σε ιαπωνικό επενδυτικό group. Η Japan Industrial Partners αποκτά τον έλεγχο του συγκεκριμένου τμήματος, χωρίς, ωστόσο, να γίνεται γνωστό το οικονομικό μέρος της συμφωνίας της με τη Sony.

    Sony VAIO

    Η Sony, όπως γράφει η σχετική ανακοίνωση, “θα σταματήσει τον προγραμματισμό, το σχεδιασμό και την ανάπτυξη PC products” λόγω “δραστικών αλλαγών στην παγκόσμια βιομηχανία PC”. Όπως αναφέρει η εταιρεία, μάλιστα, αυτή είναι “η καλύτερη λύση ώστε να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στο κομμάτι των φορητών προϊόντων σε κινητά και tablets, μεταφέροντας το κομμάτι των PC σε μία άλλη εταιρεία”.

    Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουλίου, με τη νέα εταιρεία να επικεντρώνεται αρχικά στην πώληση υπολογιστών VAIO στη Ιαπωνία, όπου σκοπεύει να προσλάβει 250-300 άτομα για την επιχείρηση, ενώ η Sony θα επενδύσει στο 5% της νέας εταιρείας.

    Το brand VAIO έκανε την εμφάνισή του από τη Sony το 1996 με τα PCV series desktops της εταιρείας, ενώ αργότερα επεκτάθηκε σε μία μεγάλη γκάμα προϊόντων που περιλαμβάνουν notebooks, desktops, media centers ακόμη και… υβριδικά πρόσφατα.

    Παρόλο που το τμήμα υπολογιστών της Sony ήταν ζημιογόνο σε μία εποχή που έτσι κι αλλιώς η αγορά των PCs παρουσιάζει ύφεση, είχε πάντα τους θαυμαστές του όσον αφορά το σχεδιασμό και τις γραμμές των προϊόντων, με έναν από τους λάτρεις της Sony και των VAIO να είναι και ο Steve Jobs, ο οποίος, όπως αποκαλύφθηκε αυτή την εβδομάδα, ήθελε να τοποθετήσει το Mac OS της Apple στους υπολογιστές των Ιαπώνων.

    Για να δούμε, λοιπόν, ποιο θα είναι το μέλλον του “ιστορικού” brand μέσα από τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την εξαγορά του.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles