20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Ο Steve Jobs ήθελε να βάλει το Mac OS X στα Sony VAIO

    Η αγάπη του Steve Jobs για την Ιαπωνία, αλλά και η σχέση του με το συνιδρυτή της Sony, Akio Morita, ήταν γνωστή στους κύκλους της τεχνολογίας. Όπως αποκαλύπτει, ωστόσο, τώρα ο γνωστός Ιάπωνας δημοσιογράφος, Hayashi Nobuyuki -που κάλυπτε για πάρα πολλά χρόνια το ρεπορτάζ της Apple- ο Jobs όχι απλά εκτιμούσε προϊόντα της Sony, όπως τους υπολογιστές της σειράς VAIO, αλλά ήθελε και να τοποθετήσει το… Mac OS σε αυτά, κάνοντας σχετικές προσπάθειες.

    Sony VAIO sm

    Ήταν χειμώνας του 2001, στη Χαβάη, όταν ο Steve Jobs και οι συνεργάτες του προσέγγισαν τον τότε πρόεδρο της Sony, Kunitake Ando, μετά από μία παρτίδα γκολφ, κρατώντας ένα VAIO που έτρεχε το λειτουργικό σύστημα Mac OS της Apple, σε μία προσπάθεια να τον πείσουν ώστε οι υπολογιστές της ιαπωνικής εταιρείας να χρησιμοποιήσουν το λειτουργικό τους.

    Ο Jobs -ο οποίος όταν το 1997 είχε επανακτήσει τον έλεγχο της Apple, είχε απαγορεύσει οποιαδήποτε δυνατότητα τοποθέτησης του Mac OS σε άλλους υπολογιστές πέρα από τους δικούς τους- φαίνεται λοιπόν πως είχε τόση εκτίμηση στη Sony και τα προϊόντα της, που δε θα δίσταζε να κάνει μία εξαίρεση(Κάποιοι, μάλιστα, αναφέρουν χαριτολογώντας πως επρόκειτο για μία Intel-version του Mac OS X, που κρυβόταν για τεσσεράμιση χρόνια μέχρι την ανακοίνωση της συνεργασίας Apple-Intel).

    Η εκτίμηση ανάμεσα στα στελέχη Apple και Sony ήταν αμοιβαία, καθώς πίστευαν, έτσι κι αλλιώς, ότι η φιλοσοφία Mac και VAIΟ ήταν πάρα πολύ κοντά, ωστόσο, τελικά, η συνεργασία δεν έγινε. Ο λόγος; Το ιδιαίτερα κακό timing, καθώς εκείνη την περίοδο οι πωλήσεις των Windows laptops είχαν ξεκινήσει να απογειώνονται και, φυσικά, η Sony δεν ενδιαφέρθηκε να τοποθετήσει το Mac OS X στα προϊόντα της.

    Η γνωστοποίηση της ιστορίας, ωστόσο (και μάλιστα κατά σύμπτωση σε ένα timing όπου μαθαίνουμε ότι η Sony σκέφτεται να πουλήσει το τμήμα υπολογιστών VAIO), μας κάνει να σκεφτόμαστε τι θα γινόταν αν, τελικά, είχε ευδοκιμήσει αυτή η συνεργασία. Πώς θα ήταν τα VAIO με Mac OS, αλήθεια; 

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles