20 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Sony. Δε θα ανέβουμε (άμεσα) στο άρμα του Android Wear. Στηρίζουμε τη δική μας πλατφόρμα

    Η Sony είναι από τις πρώτες κατασκευάστριες που μπήκαν στο “παιχνίδι” των wearables, έχοντας έως τώρα κυκλοφορήσει δύο ενδιαφέρουσες προτάσεις (SmartWatch και SmartWatch 2).

    sony smartwatch 2

    Η ανακοίνωση, ωστόσο, του Android Wear, του άκρως υποσχόμενου software της Google ειδικά για τις wearable προτάσεις, δε φαίνεται να πείθει ιδιαίτερα τους Ιάπωνες να στρέφονται προς αυτό (σε αυτή τη φάση τουλάχιστον), καθώς συνεχίζουν να στηρίζουν τη δική τους πλατφόρμα. “Έχουμε επενδύσει χρόνο και πόρους σ’ αυτή την πλατφόρμα” αναφέρει ο επικεφαλής της Sony Mobile US Ravi Nookala, σε συνέντευξή του στο CNEΤ, ξεκαθαρίζοντας ότι το Android Wear δε βρίσκεται μέσα στα πλάνα της εταιρείας, για το άμεσο τουλάχιστον μέλλον. (update: Σε συμπληρωματική, πάντως, δήλωση που έστειλε η Sony, μετά τη δημοσιοποίηση της συνέντευξης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τη Google στο μέλλον στο συγκεκριμένο κομμάτι, “διασκεδάζοντας” τις αρχικές εντυπώσεις).

    Στο “άρμα” του Android Wear έχουν ανέβει, προς το παρόν, η LG, με το G Watch που ανακοίνωσε και θα αποτελέσει ενδεχομένως μία Nexus-like συσκευή “έξυπνου” ρολογιού, αλλά και η Motorola με το πανέμορφο Moto 360.

    Η Samsung, από την άλλη, έχει εγκαταλείψει εντελώς το Android στις προτάσεις ανακοίνωσε στο MWC 2014, και αξιοποιούν τις δυνατότητες του “δικού της”, Tizen OS.

    Το παιχνίδι στα smartwatches θα είναι “δυνατό” το επόμενο διάστημα, με κάποιους να περιμένουν και την ενδεχόμενη απάντηση της Apple με το iWatch, οπότε αναμένουμε τις εξελίξεις με ενδιαφέρον…

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles