14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Πρώτη επιτυχημένη προσγείωση επαναχρησιμοποιήσιμου πυραύλου σε πλωτή εξέδρα από την Space X!

    Η Space Χ γράφει -εκ νέου- ιστορία, επιτυγχάνοντας αυτή τη φορά να προσγειώσει έναν επαναχρησιμοποιήσιμο πύραυλό της, τον Falcon 9, στην πλατφόρμα ενός μη επανδρωμένου πλοίου.

    space-barge-landing

    Είναι η δεύτερη φορά που η Space X, του επιχειρηματία και εφευρέτη Elon Musk, φτάνει σε μία επιτυχημένη προσγείωση ενός άθικτου πυραύλου, η πρώτη ωστόσο που η προσγείωση γίνεται στη θάλασσα, καθώς οι προηγούμενες τέσσερις σχετικές προσπάθειες είχαν αποτύχει. Η σημερινή επιτυχία της εταιρείας συνιστά ένα ακόμη milestone, αποδεικνύοντας πως μπορεί να προσγειώσει επιτυχώς τους πυραύλους της και στη στεριά και στον ωκεανό. Τον προηγούμενο Δεκέμβριο, η Space X είχε καταφέρει να προσγειώσει τον Falcon 9 σε ένα χώρο κοντά στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα, αφού πρώτα τον είχε θέσει σε τροχιά στο διάστημα.

    Τώρα, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να τα καταφέρει και στη θάλασσα, έχει τη δυνατότητα να πετύχει μεγαλύτερη εξοικονόμηση κόστους στο μέλλον, καθώς η επιστροφή άθικτων πυραύλων στη Γη θα μειώσει δραματικά το κόστος αντίστοιχων επιχειρήσεων.

    Δείτε το video από την ιστορική προσγείωση

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles