21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    SpaceX: Πανηγυρισμοί μετά την έκρηξη του Starship

    Η SpaceX κατάφερε τελικά να πραγματοποιήσει την πρώτη δοκιμαστική πτήση του Starship, μετά από μήνες καθυστερήσεων και αναβολών. Η διαδικασία, παρά το γεγονός ότι δεν εξελίχθηκε τόσο ομαλά, θεωρήθηκε επιτυχής και οδήγησε τελικά σε πανηγυρισμούς. Λίγο μετά την εκτόξευσή του από το Τέξας, ο τεράστιος πύραυλος Starship, τον οποίο ανέπτυξε η εταιρεία για ταξίδια προς την Σελήνη και τον Άρη, εξερράγη.

    Ο CEO Elon Musk είχε ζητήσει νωρίτερα από τους fans του διαστήματος να μετριάσουν τις προσδοκίες τους, αφού η πτήση προοριζόταν καθαρά για να συλλέξει δεδομένα για μελλοντικά ταξίδια. Η εκκαθάριση της βάσης εκτόξευσης ήταν ο μόνος στόχος. Οτιδήποτε πέρα από αυτό ήταν απλώς ένα μπόνους, ανέφερε ο ίδιος.

    Πρόκειται για ένα σημαντικό επίτευγμα για την εταιρεία του Musk, καθώς το γεγονός ότι ο πύραυλος αυτός, ο μεγαλύτερος που έχει κατασκευαστεί ποτέ, κατάφερε να εκτοξευθεί συνιστά ήδη μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της SpaceX, έδωσε συγχαρητήρια στις ομάδες της εταιρείας του μετά την πρώτη εκτόξευση του τεράστιου πυραύλου Starship, του μεγαλύτερου στον κόσμο, και υποσχέθηκε μια νέα δοκιμή “σε λίγους μήνες”.

    “Συγχαρητήρια στις ομάδες της SpaceX για αυτή την υπέροχη πρώτη δοκιμαστική πτήση”, έγραψε στο Twitter. “Μάθαμε πολλά για την προσεχή δοκιμή εκτόξευσης (που θα γίνει) σε λίγους μήνες”.

    Διαβάστε επίσης: Michael Schumacher: Μηνύσεις από την οικογένεια για “κακόγουστη” συνέντευξη με χρήση τεχνητής νοημοσύνης (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles