20.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Στα χέρια της Cablenet και επίσημα η νέα Άδεια Κινητής Τηλεφωνίας

    Cablenet_logo_purple

    Ισχυροποιείται η θέση της Cablenet στην Κυπριακή τηλεπικοινωνιακή αγορά μετά την ανάδειξη της ως νικήτρια, έναντι 7εκατ. Ευρώ, του Πλειστηριασμού για τη Χορήγηση του Ατομικού Δικαιώματος Χρήσης του Φάσματος Ραδιοσυχνοτήτων (800 MHz, 2600 MHz) για την Ίδρυση και Λειτουργία Δικτύων Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών για την Παροχή Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.

    Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, η  διαδικασία του Πλειστηριασμού για την νέα άδεια κινητής τηλεφωνίας, ολοκληρώθηκε επιτυχώς την περασμένη Τετάρτη 15η Μαΐου 2019, καθώς, η Cablenet υπέβαλε την ψηλότερη πλειοδοτική προσφορά κατά τη διάρκεια του πλειστηριασμού, δηλαδή το ποσό των €7.000.000.

    Σύμφωνα με τις πρόνοιες του Διαγωνισμού, η Cablenet καλείται εντος 30 ημερών από την επίσημη ανακήρυξη της ως Προσωρινή Νικήτρια του Πλειστηριασμού, να καταβάλει το οικονομικό τίμημα των €7.000.000 (ολόκληρο το ποσό η με έντοκες δόσεις συνοδευόμενες από τραπεζική εγγύηση) υποβάλλοντας συνάμα στο Διευθυντή του Τ.Η.Ε τα σχετικά δικαιολογητικά/αποδεικτικά που βεβαιώνουν ότι μπορεί να δραστηριοποιηθεί νόμιμα στην Κύπρο, εφόσον της χορηγηθεί η εν λόγο Εξουσιοδότηση Ραδιοεπικοινωνιών.

    Σημειώνεται επίσης ότι η Cablenet μετά την παροχή της Εξουσιοδότησης Ραδιοεπικοινωνιών από το Τ.Η.Ε. υποχρεούται να ιδρύσει και να λειτουργήσει ευρυζωνικό δίκτυο ηλεκτρονικών επικοινωνιών τέταρτης γενεάς (4G) για την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών, το οποίο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021 θα καλύπτει γεωγραφικά το 50% των ελεύθερων περιοχών της Κύπρου, και το 75% των περιοχών που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

    Σε περίπτωση που η εξουσιοδοτημένη επιχείρηση κατέχει ραδιοφάσμα και σε άλλη ζώνη ραδιοσυχνοτήτων, στην οποία μπορούν επίσης να αναπτυχθούν ευρυζωνικά δίκτυα ηλεκτρονικών επικοινωνιών τέταρτης γενεάς (4G), τότε η υποχρέωση γεωγραφικής κάλυψης που αναφέρεται πιο πάνω, αφορά το δίκτυο της εξουσιοδοτημένης επιχείρησης στο σύνολό του, ανεξάρτητα από τις ζώνες ραδιοσυχνοτήτων που χρησιμοποιούνται.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles