19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Στα δικαστήρια η Paramount για τα πνευματικά δικαιώματα του «Top Gun: Maverick»

    Η ταινία «Top Gun: Maverick» αποτελεί χωρίς αμφιβολία την εισπρακτική επιτυχία του φετινού καλοκαιριού, αφού κατάφερε να φέρει στα ταμεία 291 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ και 548,6 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως τις πρώτες 10 ημέρες της κυκλοφορίας της. Πηγή έμπνευσης για την πρώτη ταινία Top Gun αποτέλεσε το άρθρο του Εχούντ Γιονάι “Top Guns”, το οποίο δημοσιεύθηκε το 1983 σε τεύχος του περιοδικού California. Στη συνέχεια, η Paramount αγόρασε τα πνευματικά δικαιώματα για να προχωρήσει στην ταινία.


    Ο Tom Cruise στο Maverick φόρεσε ξανά τη στολή του πιλότου και έκανε το κοινό να…παραληρεί, όμως η νέα ταινία έγινε αφορμή να κατατεθεί αγωγή για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων εναντίων της Paramount Pictures από την οικογένεια του συγγραφέα του αρχικού άρθρου.

    Σύμφωνα με τους συγγενείς του Εχούντ Γιονάι, η συμφωνία που έδινε τα δικαιώματα στην Paramount είχε εκπνεύσει τον Ιανουάριο του 2020. Η εταιρεία, όπως υποστηρίζουν, αγνόησε εσκεμμένα ότι τα πνευματικά δικαιώματα επανήλθαν στους ίδιους. Στόχος της αγωγής είναι να δοθούν οι ανάλογες αποζημιώσεις, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων κερδών από το «Top Gun: Maverick» και να εμποδιστεί η Paramount να διανείμει την ταινία ή να προχωρήσει σε άλλες συνέχειες.

    Διαβάστε επίσης:

    Έξαλλος με τις θηλές στα κοστούμια του «Batman Forever» ο Tim Burton (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles